Sök kurs 👉

Ashtangayoga

Längd
8 timmar
Pris
695 SEK
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar
Pris
695 SEK
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En grundkurs i Ashtangayoga som passar dig som är nybörjare eller vill ha en repetition av grunderna.

Innehåll

Ashtangayoga är en dynamisk form av Hatha Yoga. Den är uppbyggd i ett specifikt flöde och ordning med solhälsningar, stående, sittande och avslutande positioner. Fokus är att röra sig i takt med andetaget, rätt linjering och blickfokus för att dra sinnena inåt, då blir yogan meditativ. Metoden utvecklades på mitten av 1900-talet i staden Mysore i södra Indien och har sedermera spridits globalt tack vare Sri K Patthabi Jois och hans barn samt barnbarn.

På grundkursen i Ashtangayoga för nybörjare lär man sig gradvis Solhälsningen, stående positioner och en del av Ashtangayogans första serie. Fokus ligger på att lära sig synkronisera andning och rörelser (vinyasa krama), få kunskap om energilås i kroppen (bandhas) och fokus för ögonen (drishti). Positionerna utförs i samma ordning vid varje yogatillfälle och utövaren lär sig memorera sekvensen. En klass avslutas alltid med nedvarvande positioner där fokus ligger på andning och avslappning.

Fördelar med Ashtangayoga

  • Du bygger upp fysiskt styrka och smidighet
  • Du får ett lugnare sinne
  • Ökad närvaro och koncentration i vardagen
  • Ökar blodcirkulationen
  • Balanserar energiflödet och kroppen från slaggprodukter

 

Upplägg

  • Berätta om antal träffar, om man behöver speciella kläder, vilket plattform som används vid distanskurs osv.
  • Gör gärna en punktlista för att läsaren ska få en snabb överblick.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare men även till dig som provar ashtangayoga tidigare och vill repetera grunderna.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Bia Alvarenga studerade Idrottspedagogik på universitet i sitt hemland, Brasilien. Under 5 år drev hon sitt eget företag och där arbetade hon som kraniosakralterapeut yoga yogaledare. Hon har utövat Ashtanga yoga sedan 2009 och hade som lärare Rolf Naujokat, Manju Joi och Sharath Jois. I 2011 reste hon till Indien för första gången för att fördjupa sina kunskaper i yoga och i den vediska traditionen. Nuförtiden studerar hon Vedanta, yogafilosofi.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

Använd mjuk ledig klädsel att yoga i och att vara barfota rekommenderas. Yogamatta och filt finns att låna men du får gärna ta med egen matta och filt om du föredrar det. Tag gärna med en extra varm tröja och sockor till den avslutande stunden. Vattenflaska kan även vara bra att ta med.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Parkering – Medborgarskolans parkeringsplatser finns utmed långsidan av vår byggnad. Det finns sju markerade platser (närmast infarten från Södra Trängallén) som är skyltade mellan två pilar. Dessa platser är avgiftsfria men man behöver ett parkeringstillstånd dygnet runt. Tillstånden finns att hämta inne till vänster i Medborgarskolans entré. Övriga platser är avgiftsbelagda med Parkster app. Mer information finns på Parksters skyltar. 
    Om platserna är upptagna hänvisat vi till parkeringar utmed gatorna i närområdet eller Mode-parkeringshus vid Resecentrum.
  • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 
  • Om du vill byta om på plats, så finns en större toalett.

Bra att veta

  • Undvik att äta ett större mål nära inpå klassen, samt att dricka stora mängder vätska precis före.
  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Friskvårdsbidrag gäller på denna kursen.
  • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 oktober, 2024

  • Kurs
  • Skövde

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ashtangayoga och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights