Sök kurs 👉

Mediyoga & Restorative yoga

Längd
7 timmar
Pris
795 SEK
Nästa kurstillfälle
17 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
7 timmar
Pris
795 SEK
Nästa kurstillfälle
17 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Medicinsk yoga används idag som ett verktyg inom rehabiliteringen i sjukvården. Den kan också användas i förebyggande syfte till att finna en fysisk och psykisk balans.

Under varje yogapass lär du dig att använda specifika rörelser, andningsövningar och meditation för att ge kroppen den välgörande vila, cirkulation och återhämtning den behöver. Det är enkla tekniker som kan användas både ur behandlande och preventivt syfte för att bibehålla god hälsa.

Vinsterna är många, som t e x minskade stresshormoner, bättre sömn, mindre värk och smärta, bättre immunförsvar, stärkt självkänsla, ett lugnare och tryggare sinne, ökad rörlighet samt en fantastisk möjlighet till återhämtning och läkning.

Klassen innehåller även Restorativ yoga med avslappnande positioner. I den restorativa delen finns djupavspänning - Yoga Nidra - även kallad "yogisk sömn". Detta ger en aktiv avslappning där kroppen ges möjlighet att "somna" samtidigt som sinnet bibehåller fullt fokus och medvetande. Restorativ yoga tillsammans med Yoga Nidra ger vila och är bra för att motverka stress och sömnlöshet.

För vem?
Mediyoga passar alla oavsett ålder och hälsotillstånd. Den anpassas utefter dina behov och fysiska förutsättningar och den kan utföras liggandes på golvet eller sittandes på en stol. Rörelserna är enkla, mjuka och inte på något vis belastande. Du är varmt välkommen!

Kursmaterial
Tjocka bomullsmadrasser samt ullfiltar och stolar finns att tillgå i lokalen.

Kursledare
Monica Gälldin är certifierad Mediyoga-instruktör samt certifierad inom både Restorativ- yoga och Yoga Nidra. Det är medicinskt utprövade metoder som hjälper kroppen att aktivera sitt eget läkande system.  Monica är socionom och har arbetat inom vårdsektorn under en lång tid tillbaka. Hon har yogat i över 10 år och även provat yogaformer som Hathayoga, Ashtangayoga, Yinyoga.

Bra att veta
Du bör ha mjuka sköna kläder som du rör dig lätt i, vi är barfota eller med strumpor. Ät inte en större måltid innan kursen. Drick gärna vatten eller the efter passet. Ha mobilen avstängd innan du kommer in i lokalen.

Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!   
Betala in kursavgiften och kontakta oss efteråt på: 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto som du kan lämna till din arbetsgivare.   

Epassi:  
Anmäl dig till kursen som vanligt och skriv i meddelanderutan att du betalar genom Epassi.
Välj betalningsmetod: Medborgarskolan faktura 

Via Epassis (app/hemsida) väljer du det belopp du vill använda hos Medborgarskolan, beroende på hur mycket du har din pott. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

17 september, 2024

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Mediyoga & Restorative yoga och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights