Sök kurs 👉

Aktiva seniorer - Bli kompis med din mobil

Längd
15 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Denna kurs är en gratis grundkurs för dig som har en Smartphone eller surfplatta i din hand. Vi går igenom de vanligaste funktionerna och tjänsterna och du som deltagare har stora möjligheter att påverka innehållet, så kom gärna med önskemål.

Vi har gratis kurs- och studiematerial för att du ska kunna lära dig din mobil eller surfplatta lite bättre. Materialet börjar helt från början och går igenom det mesta som är bra att kunna. Vi ses vid fem tillfällen och mellan träffarna kan du själv i egen takt lära dig av vårt stora videobaserade material. Exempel på innehåll i kursen:

  • Skånetrafikens app
  • Ta bilder och vidarebefordrar bilder i t.ex. e-mail
  • Skapa och hantera kontakter i telefonbok
  • E-ekonomi, swish, bank-id
  • Karta och GPS
  • Skapa bokmärken från internet till hemskärmen
  • Organisera program på hemskärmen

För vem?

Denna kurs vänder sig till dig som har en telefon eller surfplatta och är helt och hållet för dig som är nybörjare eller har lite förkunskaper på några områden men behöver trygga ditt användande mer. (En grupp med Apple telefoner och en grupp med Android telefoner).

Material
Ta med din telefon/surfplatta då det är era egna mobiler/surfplattor vi använder under kursen.

Du kan läsa mer om vårt arbetsmaterial på denna länk https://www.medborgarskolan.se/studiecirklar-och-samarbeten/studiecirklar/seniorcirkel/bli-kompis-med-din-mobil-och-surfplatta/ 

Anmälan
När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats och tidpunkt.

  • Anmälan är bindande - hör av dig om du vill avboka din plats.
  • Observera att kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse som innehåller rätt startdatum innan du går till kurslokalen.

Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 oktober, 2024

  • Kurs
  • Ystad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Aktiva seniorer - Bli kompis med din mobil och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights