Sök kurs 👉

Stockholms stadshus

Längd
5 timmar
Pris
545 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 timmar
Pris
545 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Stockholms stadshus

Lär dig mer om Stockholms stadshus och dess fascinerande historia; från bygget och inredningen till dess fantastiska konst och symbolspråk. Vi tittar dessutom på hur detta är kopplat till viktiga händelser i Sveriges historia.

Upplägg

Vi träffas två tillfällen varav det första tillfället sker i klassrummet, då vi går igenom Stadshusets spännande historia. Du får se många bilder från bygget och hur arkitekten influerades av svensk historia, italienska palats och engelska konströrelser - och höra lite skvaller. Vid det andra tillfället möts vi på Stadshuset för en specialvisning av det vi fått se under föreläsningen och stannar extra länge i den underbara Gyllene Salen.

Aktuella datum

Vi träffas två tisdagar: 24 september i klassrum klockan 17.00-18.30 och 1 oktober på Stockholms stadshus klockan 14.15-16.30.

Förkunskaper

Inga förkunskaper förutom nyfikenhet!

Kursledare

Victoria Sandels brinnande intresse för de gamla myterna började innan hon kunde läsa. Hon har en fil.kand. i antikens kultur och samhällsliv och religionshistoria. Hon bodde i Grekland i över 20 år där hon arbetade som utflyktsguide, och är nu bosatt i Sverige där hon arbetar som auktoriserad Stockholmsguide.

Bra att tänka på

Inträdet till Stockholms stadshus ingår i kursavgiften. Stora väskor och ryggsäckar kommer förmodligen inte vara tillåtna. Stadshuset kan stänga med kort varsel då många evenemang anordnas här, så datumet för besöket är preliminärt. Du får en kallelse innan kursstart.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Stockholms stadshus och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.