Sök kurs 👉

Kostnadsfri filmvisning och diskussion: Sveket

Längd
1 timme
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
6 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timme
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
6 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Kostnadsfri filmvisning och diskussion: Sveket

Välkomna till filmvisningen av Sveket av Arek Delbowski och ett efterföljande samtal med regissören om hur vi kan prata om sex, samtycke och relationer med våra ungdomar. Visningen görs tillsammans med föreningen MÄN Stockholm.

Innehåll

Sveket är en ungdomsfilm där vi följer fyra ungdomar som på ytan verkar leva ett problemfritt liv i medelklassens Sverige. Under ytan, i frånvaron av vuxna, döljer sig problem med relationer, tillit, självkänsla och droger. Ungdomarnas val får ödesdigra konsekvenser. Filmen är uppdelad i tre delar och till filmen finns en studiehandledning. Sveket lämpar sig för åk 7-9 samt gymnasiet och passar extra bra i arbetet med frågor som rör sexualitet, samtycke och relationer. Arek Delbowski är gymnasielärare i pedagogiska och estetiska ämnen samt manusförfattare/regissör. Areks prisbelönta långfilmsdebut började som ett gymnasieprojekt i Täby

Efter filmen

Efter filmen förs ett samtal med Arek ( regissören ) och William (Stockholm Män); båda lärare och föräldrar. Det kommer att presenteras samtalsmaterial till lärare och föräldrar om hur vi som vuxna kan vara bättre förebilder och skapa en trygg miljö där unga känner sig bekväma att prata om sex, samtycke och relationer. Hur kan vi hjälpa dem att förstå skillnaden mellan samtycke och press, och hur kan vi som vuxna i deras liv säkerställa att de känner sig trygga att prata om sina känslor och gränser? Vårt mål är att hitta sätt att främja öppen kommunikation i skolan och hemma, så att vi kan hjälpa nästa generation att navigera dessa viktiga frågor på ett sunt och respektfullt sätt.

I dagens samhälle är det viktigare än någonsin att vi som både lärare och föräldrar vågar ta upp dessa ämnen på ett öppet och tydligt sätt. Sveket ger oss en möjlighet att reflektera över frågor som rör vänskap, gränser och vad som egentligen är ett övergrepp – till exempel, är tjatsex en form av övergrepp? Genom att sätta fokus på unga människors val och konsekvenser, öppnar filmen upp för en diskussion om hur vi kan stötta våra barn och elever i att fatta hälsosamma beslut.

HÄR kan du läsa mer om föreningen MÄN.

 

Om

Plats: Hagagatan 23 A, aulan

Pris: Gratis men föranmälan krävs

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PFF_vJG8ipo 

Filmbolag: https://apostasisproductions.com

 

Organisation Stockholm Män bjuder på fika!

 

I samarbete med Stockholm Stad

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kostnadsfri filmvisning och diskussion: Sveket och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.