Sök kurs 👉

Kostnadsfri filmvisning och diskussion: Isolering

Längd
1 timme
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
15 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timme
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
15 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Kostnadsfri filmvisning och diskussion: Isolering

I samarbete med Stockholm Män håller vi i en filmvisning där vi tillsammans ser filmen Isolering av Arek Delbowski, för att sedan diskutera den efteråt med regissören. Välkommen!

Innehåll

David har svårt att gå vidare efter att ha blivit lämnad av sin fru. När han träffar den unga Sandra som är på flykt från en våldsam pojkvän inleds en märklig relation. David och Sandra isolerar sig allt mer från omvärlden och vad som från början verkar vara en lovande relation visar sig snart bli destruktivt. Isolering är en film som handlar om maktstrukturer, härskarteknik och ensamhet. Filmen belyser mäns våld mot kvinnor och hur oförmåga att prata om riktiga känslor kan få otäcka konsekvenser.

Isolering har vunnit flera priser, bland annat Best Swedish Feature Film vid Luleå International Film Festival. 10% av filmens intäkter doneras till UN Women Sverige. Arek Delbowski är gymnasielärare i pedagogiska och estetiska ämnen samt filmens manusförfattare/regissör.

Efter filmen

Efter filmen förs ett samtal med Arek ( regissören ) och William (Stockholm Män); båda lärare och föräldrar. Det kommer att presenteras samtalsmaterial till lärare och föräldrar. 

Genom att belysa mäns våld mot kvinnor och den destruktiva kraft som kan uppstå när människor inte förmår prata om sina riktiga känslor, väcker filmen frågor om vårt samhälle och relationer. Vi kommer att utforska dessa teman och diskutera hur de skildras i filmen samt vilka lärdomar vi kan dra från dem.

MÄN Stockholm är en lokalförening inom förbundet MÄN för medlemmar och ideellt engagerade i Stockholmsområdet. Vi är en rörelse som arbetar för att bygga en mer mångsidig manlighet, förebygga våld, och verka för ett jämställt och rättvist samhälle!

HÄR kan du läsa mer om föreningen MÄN.

Om

Plats: Hagagatan 23 A, aulan

Pris: Gratis men föranmälan krävs

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=a1-e5KX-Ig8

Filmbolag: https://apostasisproductions.com

 

Organisation Stockholm Män bjuder på fika!

 

I samarbete med Stockholm Stad

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kostnadsfri filmvisning och diskussion: Isolering och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.