Info om Klassiska bullar
Vi sätter degar och bakar ut klassiska bullar.
Innehåll
Bullbak från grunden med olika degar och smaksättningar. Vikten av val av råvaror. Mycket prat om jäsning och jäsningsprocessen. Träning på olika tekniker så som knutar och hur man får den perfekta kanel eller kardemummabullen. Du lär dig även sätta olika söta degar från start. Du får idéer om varianter av typiska bullar med olika fyllnader och smaksättning som exempelvis vanilj och pistage.
- Hur gör jag snygga knutar?
- Hur ska den perfekta bullen se ut?
- Vad händer i degen under jäsningsprocessen och när den bakas av?
- Att det blir gott kan vi konstatera!
Upplägg
Under dagen hinner ni prata mycket om processen. Ni bakar i grupper och smakar och analyserar. Så klart går ni hem med bullar.
Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla bakintresserade är välkomna.
Kursledare
Thomas Björk är en hängiven bagare. Han bakar alla typer av söta degar och också gärna surdegsbröd. Thomas har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Han var med i 2019 års upplaga av "Hela Sverige bakar"
Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror ingår och du går hem med flera rykande, doftande färska bröd. Ta med en stor kasse att bära hem bröden i!
Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder många fler bakkurser, både matbröd och söta bakkurser.
Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln.