Sök kurs 👉

Från likes till röster: Sociala mediers inflytande i politiken

Längd
2 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
25 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
25 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Från likes till röster: Sociala mediers inflytande i politiken

Hur påverkar sociala medier politiken i dagens samhälle? Välkommen till en föreläsning där vi utforskar hur trender och virala fenomen påverkar politiska debatter och valresultat.

Upplägg

I dagens digitala era spelar sociala medier en avgörande roll i att forma den politiska agendan. I denna föreläsning utforskar vi hur trender och virala inlägg snabbt kan påverka den allmänna opinionen och styra samtalet i politiska kretsar. Vi kommer att gå igenom hur politiker och kampanjer använder sociala medier för att nå ut till väljare och vad för effekter det får. Vi kommer även prata om vilka plattformar man följer och hur det påverkar sin syn på politik.

Vi kommer koppla detta till samhällskatuella ämnen, exempelvis hur tongångarna gick inför EU-valen och sociala mediers påverkan inför det kommande presidentvalet i USA, där virala inlägg och trender redan börjar sätta sin prägel på kampanjerna. Denna föreläsning ger en djupare förståelse för sociala mediers makt i den politiska världen och deras förmåga att påverka framtida val.

Efter föreläsningen fortsätter vi med frågor och samtal om sociala mediers påverkan i politiken.

Praktisk Information

Var: Medborgarskolan, Hagagatan 23 A. Sal får du mer info om senare.

Datum: Onsdag 25 september kl. 18.00-19.30

Kostnad: Gratis 

Förkunskaper

Inga förkunskaper förutom nyfikenhet!

Kursledare

Hans Friden är en engagerad kursledare med en djup passion för politik och samhällsfrågor. Med sin mångåriga erfarenhet som guide i Sveriges riksdag har han fått en unik inblick i det politiska maskineriet och hur beslutsprocesserna fungerar på högsta nivå. Han är särskilt intresserad av att dela med sig av denna kunskap och att engagera andra. 

Anmälan om du har samordningsnummer eller LMA-nummer

Om du har ett svenskt personnummer kan du anmäla dig via vår hemsida. För deltagare med LMA-nummer eller samordningsnummer, vänligen maila ditt LMA-nummer eller samordningsnummer, fullständiga namn, adress, telefonnummer och e-postadress till folkbildning@medborgarskolanstockholm.se 

Arangemanget görs med stöd av Stockholm stad.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Från likes till röster: Sociala mediers inflytande i politiken och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.