Sök kurs 👉

Floristiskt hantverk med hållbara tekniker

Längd
2 timmar
Pris
325 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 timmar
Pris
325 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Floristiskt hantverk med hållbara tekniker

Går det att undvika microplaster helt i blomsterarrangemang? Vad använder vi för material i stället och hur tillverkar vi egna stommar för våra alternativa binderier och tekniker? Välkommen till föreläsningen där vi tittar på miljövänliga alternativ för dina blomterbinderier!

Upplägg

Idag finns det en stor efterfrågan på alternativa, miljövänliga tekniker inom floristyrket, där hållbara metoder har blivit en allt viktigare del i vardagen. 
Floristen Madli Wiiburg Walfridsson berättar och förevisar om hur man kan jobba med olika hållbara och alternativa binderitekniker. De material som oftast används i konventionella blomsterbinderier idag är material som inte naturligt bryts ned och som fastnar ute i vår natur. Genom att använda miljövänliga och ekologiskt nedbrytbara alternativ till dessa material kan vi sträva efter en mer hållbar utveckling inom det floristiska hantverket.
Vi kommer titta på några färdiga alster på plats samt bilder på äldre arbeten för att inspireras av hur allt fler florister arbetar och strävar efter att använda olika hållbara tekniker med ekologiskt nedbrytbara material. Tid finns för frågor och diskussion.

Aktuella datum

Tisdag den 24 september klockan 18:00-19:30 i Medborgarskolans lokaler på Hagagatan 23A.

Om föreläsaren

Madli Wiiburg Walfridsson är utbildad florist och pedagog med mångårig erfarenhet. Hon är även stolt medlem i Hantverkarna i Stockholm. Hon har drivit blomsterbutik i Vasastan och varit handledare för floristelever på olika floristutbildningar, samt hållit kurser inom blomsterbinderi med många olika teman under åren. Den stora passionen är att jobba som florist med blommor till livets alla skeden, både till glädje och sorg, till bröllop och event stort som smått. Att ständigt utvecklas och följa nya tekniker och trender inom sitt skrå känns viktigt. Numera driver hon sin verksamhet och utgår ifrån i sin studio i Vendelsö.

Bra att veta

Du får en kallelse med aktuell information.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Floristiskt hantverk med hållbara tekniker och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.