Sök kurs 👉

Feministiskt självförsvar - studiecirkel

Längd
12 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Feministiskt självförsvar - studiecirkel

Vill du få verktyg för att känna dig tryggare och mer säker i vardagen? Delta i vår studiecirkel i feministiskt självförsvar och lär dig tekniker för att kunna försvara dig.

Upplägg

Välkommen till vår studiecirkel i feministiskt självförsvar, där vi tillsammans stärker varandra genom kraftfulla och praktiska tekniker som ökar vår trygghet och självkänsla. Under sex tillfällen utforskar vi olika aspekter av verbalt, mentalt och fysiskt självförsvar, där vi lär oss att inte bara försvara oss själva utan också att våga ta mer plats och känna oss mindre rädda i offentliga rum.

Tillsammans skapar vi ett tryggt utrymme där vi kan dela erfarenheter, stötta varandra och slå hål på myter och fördomar kring sexuellt våld. Här handlar det inte bara om att lära sig tekniker för att avvärja hot, utan också om att stärka vår inre kraft och självsäkerhet. Genom samtal och övningar får vi verktyg för att bemöta och övervinna rädslor, vilket hjälper oss att stå upp för oss själva.

Den här studiecirkeln riktar sig till kvinnor, transpersoner och ickebinära.

Oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet, är denna studiecirkel ett steg mot att bli tryggare, modigare och starkare – tillsammans.

Kostnad: Gratis

När:


  • Torsdag den 7 november kl 18:00-19:30
  • Torsdag den 14 november kl 18:00-19:30
  • Torsdag den 21 november kl 18:00-19:30
  • Torsdag den 28 november kl 18:00-19:30
  • Torsdag den 5 december kl 18:00-19:30
  • Torsdag den 12 december kl 18:00-19:30

Vart: Hagagatan 23 A, sal ser du på skärmen i entrén. Närmsta tunnelbana är Odenplan.

Observera att du behöva anmäla via mail om du har LMA-nummer eller samordningsnummer. 

Har du svensk LMA-nummer eller samordningsnummer så ska du maila det, fullständigt namn, adress, telefonnummer och mailadress till folkbildning@medborgarskolanstockholm.se eller ring 010-157 63 61

Cirkelledaren

Vår cirkelledare Charlott Lihnell är diplomerad instruktör i feministiskt självförsvar och har tidigare jobbat i föreningen Feministiskt Självförsvar Göteborg, där hon hållt studiecirklar och även utbildat nya instruktörer. Charlott lägger extra stor vikt vid att skapa trygga rum och har alltid med sig det intersektionella perspektivet. 

Intyg
Ett intyg på att du har genomfört studiecirkeln kan utfärdas om du uppfyller följande villkor: närvaro vid minst fyra av träffarna, där åtminstone en av dem måste vara bland de tre första träffarna.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet!

 

Studiecirkeln görs med stöd från Stockholms stad.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Feministiskt självförsvar - studiecirkel och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.