Info om Baka bröd som förr på historiska sädeslag, grundkurs
Lär dig baka på historiska sädesslag som användes förr!
Innehåll
Bakning från grunden på historiska spannmål. Baka klassiska bröd av olika slag med ekologiska produkter. Vi pratar mycket om processen. Du lär dig de olika egenskaperna hos spannmålen. Du lär dig hur jäsprocessen går till. Här får du lära dig om vad som händer i degen, hur du kan smaksätta samt få idéer om varianter av bröd som serveras vid olika tillfällen.
Upplägg
Ni bakar tillsammans vid olika stationer. Ni kommer självklart även smaka på de olika bröden under kurstillfället. Alla hjälps åt att plocka undan i utbildningsköket när ni bakat klart.
Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.
Kursledare
Thomas Björk är en hängiven surdegsbagare och har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Thomas har även tävlat i bakning på tv.
Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror ingår och du går hem med flera rykande, doftande färska bröd. Ta med en stor kasse att bära hem bröden i!
Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder många fler bakkurser, både matbröd och söta bakkurser.
Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.