Sök kurs 👉

Workshop Lär dig fermentera grönsaker med Jenny Neikell

Medborgarskolan Öst, i Olofström
Längd
5 timmar
Pris
250 SEK
Längd
5 timmar
Pris
250 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

25 års erfarenhet av fermentering är Jenny, efterfrågad och uppskattad

Intresset för att odla grönsaker har exploderat de senaste åren och allt fler vill nu lära sig att ta tillvara den egna skörden genom fermentering. Fermenterade grönsaker håller länge och är härligt krispiga, syrliga och smakrika. Dessutom passar de till det mesta på tallriken och innehåller massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen. 

Innehåll

  • Fermenteringens historia
  • Olika fermeteringstekniker
  • Mikrobiologin bakom processen
  • Smaksättning och kombinationer
  • Serveringstips
  • Hälsoaspekten
  • workshop prova på att fementera

Bra att veta

  • Glasburk, fryspåse, kryddor mm ingår i avgiften.
  • Meddela via mail till asa.broden@medborgarskolan.se om du vill samåka 

Ledare

Workshop leds av Jenny Neikell, författare till fler prisbelönta böcker om fermentering och aktuell med "Stora boken om fermentering - fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier. Med över 25 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att fermentera själv och tar med dig din burk grönsaker hem. Läs mer om Jenny på Surtanten

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Medborgarskolan och Folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Workshop Lär dig fermentera grönsaker med Jenny Neikell och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights