Sök kurs 👉

Prova på att vara florist!

Längd
12 timmar
Pris
1 050 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 050 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Har du någonsin drömt om att utforska floristens värld? Då är den här kursen perfekt för dig! Under fyra tillfällen får du möjligheten att tillsammans med en florist upptäcka konsten att skapa fantastiska blomsterarrangemang

Lär dig att välja rätt blommor, harmonisera färger och former, och skapa arrangemang som lyfter fram skönheten i varje blomma. Ge ditt hem eller ditt nästa evenemang en touch av elegans och kreativitet. Anmäl dig idag och låt oss tillsammans väcka blommornas magi till liv! Inga förkunskaper krävs. Allt material ingår.

Tillfälle 1: Bind din egen bukett i spiralform
Lär dig att binda en bukett i spiralform så att den blir både kompakt och voluminös. Du kommer att få kunskap om hur man sköter blommorna för bästa hållbarhet samt vilka olika slags blommor som bör ingå i en bukett för att skapa en harmonisk helhet.

Tillfälle 2: Skapa en bordsdekoration
Vi kommer att göra en bordsdekoration med hjälp av stickmassa (oasis) eller hönsnät. Du får lära dig hur man bygger upp ett arrangemang för bästa hållbarhet och estetik.

Tillfälle 3: Gör en dörrkrans
Vi skapar en dörrkrans med blommor som håller när de torkat. Under sensommaren är hortensia, ljung och ormbunke vackra alternativ. Vi går igenom steg för steg hur man binder en krans.

Tillfälle 4: Bind en hög pampig bukett
Prova på att binda en hög och pampig bukett i spiralform. Vi diskuterar var blommorna ska placeras och vilka blommor som bör vara var i buketten för att den ska få bästa möjliga utseende. Vi går även igenom var buketten ska placeras och om den ska ha en baksida eller inte.

Plats: Medborgarskolan Växjö, Vintervägen 2

Tillfällen: 4 st

18/9

25/9

2/10

9/10

Tid: Kl: 18.00-20.15

Dag: Onsdag

Kostnad: 1050 Kr

Om ledaren:

Upptäck Ellinor Brinks inspirerande resa! Med 20 års erfarenhet som fritidspedagog och nyutbildad florist har Ellinor fördjupat sig i konsten att skapa skönhet. I sin mångsidiga trädgård odlar hon en harmonisk blandning av grönsaker, snittblommor och perennrabatter. Denna passion ger henne möjligheten att skapa vackra blommor och arrangemang under lång tid framöver. Ellinor ser fram emot att få dela med sig av sin kunskap och kreativitet!

Anmälan och kallelse:

Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.

Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Om kursen skulle ha för få anmälda meddelar vi dig 1-2 veckor innan kursstart.

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. I kallelsen följer även information om kursen.

 

Har du frågor angående kursen kontakta:

Verksamhetsutvecklare

Lone Wåxnäs

lone.waxnas@medborgarskolan.se

 

VÄLKOMMEN! 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 september, 2024

  • Kurs
  • Växjö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Prova på att vara florist! och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights