Sök kurs 👉

Designa Ditt Vardagsrum: En Kreativ Resa till Ditt Drömhem

Längd
9 timmar
Pris
1 300 SEK
Nästa kurstillfälle
13 december, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
1 300 SEK
Nästa kurstillfälle
13 december, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Är du redo att förvandla ditt hem till en stilfull och funktionell oas? Vår kursledare Therese är här för att guida dig genom processen, oavsett om du är nybörjare eller har stora visioner för ditt framtida drömboende

Välkommen till en kreativ resa där du får utforska möjligheterna att skapa ditt drömhem! Ingen tidigare skissvana behövs – det enda som krävs är nyfikenhet och vilja att prova nytt. I vår kurs använder vi enkla och inspirerande metoder för att samla inspirationsbilder, färgprover och material. Tillsammans bygger vi en personlig "moodboard" som blir grunden för just din unika inredningsstil. Här uppmuntras du att experimentera, leka med idéer och framför allt – ha roligt på vägen. Låt din inredningsresa börja med oss!

 

Målgrupp:

Denna kurs vänder sig till dig som är intresserad av inredning och som vill skapa en förändring i ditt hem med hjälp av enkla men effektiva metoder. Perfekt för dig som vill förvandla ditt vardagsrum och göra det både stilfullt och funktionellt.

Mål:

Kursens mål är att hjälpa dig att hitta och utveckla din unika inredningsstil samt att ge en djupare förståelse för hur olika rumsmiljöer, med fokus på vardagsrummet, kan förändras. Du kommer att lära dig hur du med enkla metoder kan förvandla ditt vardagsrum och skapa en genomtänkt, vacker och funktionell inredning. Dessutom får du inblick i den kreativa processen bakom inredning, där vi tittar på rummets form, funktion, begränsningar och syfte. Dessa faktorer påverkar i sin tur val av möbler, färgsättning och ljussättning. Efter kursen kommer du att ha verktygen för att utveckla dina egna inredningsidéer och skapa en "moodboard" som grund för framtida inredningsprojekt.

Innehåll:

Kursen är upplagd i enkla steg som guidar dig mot att förbättra ditt vardagsrum och komma närmare din vision för ditt drömboende. Du får möjlighet att utforska olika inredningsstilar och välja den stil som inspirerar dig mest. Under kursens gång samlar du inspiration och skapar en personlig "moodboard". Genom att titta på före- och efterbilder får du insikter i hur små justeringar, som färg- och ljussättning, kan förbättra ett rums atmosfär. Vi diskuterar även rummets funktion och olika möbleringsalternativ. Som en del av den kreativa processen arbetar du med bilder från ditt eget vardagsrum, vilket ger dig en personlig utgångspunkt för att utveckla din stil. Efter kursens slut får du ett certifikat som visar dina nya kunskaper och färdigheter inom inredning.

Metoder:

Kursen inkluderar samtal, föreläsningar, filmvisningar och användning av digitala verktyg. Du har även möjlighet att använda kreativa appar för att ytterligare inspireras och visualisera dina idéer, men detta är helt frivilligt.

Kursupplägg:

Tillfälle 1: Introduktion till kursen & Hitta din stil 

Tillfälle 2: Vardagsrummets funktion & Skapa Moodboard 

Tillfälle 3: Färg och Ljussättning – Så Förhöjer du Rummets Atmosfär

 

Studiematerial

Laptop

Du arbetar från din laptop via Medborgarskolans och Lernify’s plattform. Se till att du har en god internetuppkoppling och att Microsoft Office är installerat om du vill använda PowerPoint. Jag rekommenderar att du provar Canva och Pinterest för att samla inspiration.

Förberedelse – Kreativa verktyg & Skissmaterial:

Ta en eller flera bilder på ditt vardagsrum och spara dem digitalt inför kursstarten.
Skapa gärna ett gratiskonto på Canva och Pinterest.
Det är valfritt att i förväg införskaffa inspirationsmagasin, böcker och bilder.

 

Valfritt kompletterande skissmaterial: 

- Panduros ”Sketch & Drawing set”
- A3 block. Panduro Hobby Sketch Pad. 
- Linjal. Införskaffa dig en vanlig 30cm linjal, en halvmåne, vinkellinjal och skalstock 30cm.

Kursledare

Therése Maviele, verksam formgivare sedan 2013.Therése har en konstnärlig kandidatexamen i design och är utbildad på designskolor i både Sverige och Utomlands. Sedan starten av hennes företag 2013 har hon arbetat mestadels med produktutveckling men även med inredningsprojekt. Hon har designat möbler och inredning till både svenska och utländska varumärken.

Utvecklingsmöjligheter

Prata gärna med din kursledare om vilka alternativ som finns att utveckla dina färdigheter efter avslutad kurs

Datum: 13/12, 14/12 och 15/12

Tid: 17:30-19:45

Plats: Distans ( länk skickas ut innan kurstillfället)

Tilfällen: 3 st

Pris: 1300 kr

Anmälan är bindande 

Anmälan och kallelse:
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan

Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan

Vi reserverar oss för att kursen kan komma att byta dag eller tid eller ställas in pga för få anmälda

Ju tidigare du anmäler dig desto större chans att kursen kommer till start

Om kursen skulle ha för få anmälda meddelar vi dig 1-2 veckor innan kursstart. Vi reserverar oss för eventuell framflyttad kursstart, ändrad dag och/eller tid. Vi kontaktar dig alltid innan förändring och du har då rätt att avboka din plats kostnadsfritt

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. I kallelsen följer även information om kursmaterial och eventuella entrékoder

Har du frågor angående kursen kontakta:

Verksamhetsutvecklare

Lone Wåxnäs

lone.waxnas@medborgarskolann.se

VÄLKOMNA! 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

13 december, 2024

  • Kurs
  • Distans

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Designa Ditt Vardagsrum: En Kreativ Resa till Ditt Drömhem och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights