Sök kurs 👉

Yinyoga med avslutande avslappning

Längd
24 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
13 februari, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
13 februari, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Yinyoga med avslutande avslappning

Yinyoga och avslappning är en kurs för dig som vill öka din flexibilitet och samtidigt hitta en metod för avslappning stresshantering.

Den här kursen riktar sig till alla och passar nybörjaren såväl som den mer erfarne yogin. Du kommer i lugn takt vägledas in i positionerna, som utförs på golvet,  för att hitta en variation som är bäst lämpad för just din kropp.

Innehåll
Yinyoga och avslappning är perfekt för dig som vill öka din rörlighet och flexibilitet och är ett bra komplement till styrketräning eller andra mer aktiva Yoga former. Genom att hålla positionerna i stillhet under 3-5min så påverkas bindväven/fascian, vävnader som tenderar att skapa rörelseinskränkningar orsakade av stress, obearbetade känslor eller stillasittande.

Senare års forskning har påvisat att det genom fascian färdas små elektriska impulser. Impulser av livsenergi. Att träna yinyoga förbättrar flödet av energi och livskraft (prana), kan bidra till mer stillhet och avslappning, minska på stress och oro och hjälpa till att släppa på djupa lager av känslor. 

Det är ett pass som genomförs lugnt och metodiskt och du vägleds med säker hand. Varje pass avslutas med en avslappnande position som varar i 20-30 min i guidad meditation.

Upplägg
Kursen inehåller 12 tillfällen som hålls varje vecka.

Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta! Kontakta Medborgarskolan senast 48 timmar efter första tillfället och före tillfälle 2 så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! Du jobbar utifrån din kropp och dina egna förutsättningar.

Kursledare
Emma Hansdotter är en erfaren yogi som själv praktiserat yoga i över 20 års tid där dom senaste 15 åren även inneburit att leda andra. Emma har en 500h ISHTA Yoga certifiering med flera vidareutbildningar som  Yin yoga 1 och 2 , Restorative Yoga, Yoga Nidra, Well Women Yoga Therapy, Sound Yoga mfl. Emma är även certifierad massageterapeut vid Axelsons Gymnastiska Institut och har god anatomisk kunskap med vana att modifiera utifrån individens enskilda behov. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

  • Medtag egen yogamatta om du vill, mattor finns även att låna vid behov.
  • Ha bekväma kläder på dig som gör att du kan röra dig fritt
  • Yoga gärna barfota (otaliga meridianer, nervändar och energipunkter börjar och slutar i fötterna, vilka är kopplade till hela kroppen)
  • Ät inte för nära inpå ett yogapass (matsmältningsprocessen försvårar träningen.
  • Drick vatten och ta det lugnt efter utfört yogapass – sträva efter att mjukstarta efter passet
  • Omklädningsrum och duschmöjligheter finns.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

    Friskvårdsbidrag
    Denna kurs är friskvårdsberättigad. Vill du ha ett kvitto på betald deltagaravgift och lämna till din arbetsgivare så maila till hej.mitt@medborgarskolan.se ( vi är ett momsbefriat studieförbund )
     
    Vill du registrera ditt köp på epassi? Anmäl dig till kursen och invänta fakturan. Logga in på ditt epassi konto i mobilen och sök upp medborgarskolan mitt och respektive ort. Fyll i valfritt belopp och välj "betala i kassan". Epassi kommer att skicka ett kvitto på ditt köp som vi sedan bokar mot fakturan som du mottagit. Är använda beloppet mindre än fakturan så betala in mellanskillnaden på fakturan som du mottagit.

    Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

    Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Välkommen till oss

Våra lokaler ligger centralt i Örebro, Fredsgatan 14. i området Fanfaren.

Kök med mikrovågsugn, kyl, vi bjuder på kaffe eller te i entrén.

Bra att veta

Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan.

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Yinyoga med avslutande avslappning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.