Info om Teckning - intensiv
Grunden till en bra bild är att utgå från en tydlig skiss. Om du vill lära dig olika skisstekniker för att snabbt komma igång att teckna av omvärlden så är det här kursen för dig. Våga dra nya linjer i den här kursen där vi från grunden lär oss hur man gör en snabbskiss, och en mer ingående skiss.
Innehåll
Vare sig du kan teckna sen tidigare eller om du är nybörjare så kommer vi börja från grunden och bygga uppåt med hjälpsamma tips. Från geometriska former till föreställande former, spelar ingen roll vilken tecknarstil du har.
Du kommer lära dig grundtekniker i att skissa av från föremål och bilder, vi kommer sedan pressa kunskapen och öva på att skissa snabbare och snabbare. Detta för att hjälpa dig snabbt få ner din idé på ett papper.
Vi kommer gå igenom enklare regler för hur man bygger upp ett ansikte och en kropp i rörelse.
När det sitter, kommer vi gå in mer på form och detalj teckning samt diskutera olika skuggningstekniker.
Du kommer också få möjlighet att teckna fritt i fantasiövningar samt utforska och experimentera med andra skissmaterial om så önskas (Se kursmaterial).
Vi kommer att ha en kort teoretisk del om hur du planerar upp din bild och vilket uttryck och känsla du vill uppnå. Vart du vill att fokuset ska ligga och hur du kan uppnå det. Vi kommer experimentera med vinklar, djup och ljussättning efter dina behov. Och för dem som vill kan vi även gå igenom punktperspektiv.
Upplägg
Vi träffas under en söndag kl 1000-1600. Ta med dig en matsäck och fika som du kan äta under dagen.
Förkunskaper
Kursen välkomnar dig som är nybörjare.
Kursledare
Jennipher Sivertsson är utbildad inom bild och formgivning och har mycket erfarenhet av undervisning genom att vara bild och slöjdlärare i textil. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.
Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart. Du hittar det på nätet eller i en välsorterad fackhandel.
Skisspennor av olika hårdhet.
-Minst en B penna och en H penna. H används vid detalj och ljusare skisser, B används för skuggning. Helt ok om ni vill skissa med tex stiftpenna men ta med B-pennor för skuggning.
(pennors hårdhet i ordning... H3, H2, H1, HB, B1, B2, B3 osv.)
Sudd och/eller knådgummi
Pennvässare
Linjal
Stompf (papper som pressats till en penna)
Skissblock - alla gillar olika sorts papper. Jag föredrar tjockare papper med lite struktur.
Valfritt (finns att testa/låna om man är osäker på vad man vill investera i.)
Kol/kolpennor
Färgpennor
Bläckpennor
Tuschpennor
Fineliners
Elektriskt sudd
Kallelse/Faktura
Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
Bra att veta
- Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
- Tillgång till kylskåp och mikro finns.
- Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
- Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.