Sök kurs 👉

Tårtbakning - lär dig baka från grunden

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
8 timmar
Pris
990 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar
Pris
990 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Tårtbakning - lär dig baka från grunden

Är du sugen på att lära dig baka och dekorera fantastiska tårtor? Följ med på en kul och lärorik helg tillsammans med Eden Mengisteab från Edens bröd och mat! Under denna kurs får du jobba med spännande tekniker som dekoration i sockerpasta och skapa din egen drömtårta.

Innehåll

Vi kommer att baka en tårta från grunden och lära oss hur man gör härliga fyllningar och häftiga dekorationer med sockerpasta. Från frosting till unika tårtdesigner – här får du använda din kreativitet!

Upplägg

Under en helg kommer du tillsammans med Eden baka, fylla och dekorera tårtor tillsammans. På lördagen bakar vi tårtbottnar och förbereder alla fyllningar. Söndagen är dedikerad till att dekorera och sätta den sista touchen på våra tårtor.

Varje deltagare får skapa sin egen tårta från början till slut och självklart smakar vi på våra mästerverk innan vi går hem.

Kursen hålls i Medborgarskolans utbildingskök på Fanfaren, Karlstad. Här kan du se en kortfilm på köket Utbildningsköket Karlstad

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

Ingredienser och recept ingår i kurspriset. 

Kursledare

Eden Mengisteab älskar baka tårtor, bröd och göra fina dekoration och konstnärligt tårtor. Hon driver eget företag "Edens bröd och mat" där hon bakar tårtor, kakor, bröd och caterar till företag, privatkunder, barnkalas och bröllop. 2018 vann Eden med sin nya skapelse skrädtårta i Värmland. Och hon var en av finalister i Mack-SM. Eden är inspirerande och kreativ i sitt arbete.

Eden kom nyligen på tredjeplats i 2023 års Mack-SM, här finns en liten video på facebook när hon förbereder sin finalmacka. Finalistmacka Eden 2023

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Vi har ett stort urval av matlagningskurser, kom direkt till våra kurser inom mat&dryck genom att klicka här

Bra att veta 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl”

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Tårtbakning - lär dig baka från grunden och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.