Sök kurs 👉

Skrivarkurs - Kortfilmsmanus

Längd
8 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Skrivarkurs - Kortfilmsmanus

Vill du lära dig att skriva filmmanus? Har du en idé till en kortfilm men vet inte hur du ska börja? Här får du guidning, inspiration och viktiga byggstenar för uppbyggnaden av din unika kortfilm i en genre som du brinner för.

Innehåll

Vi lär oss om kortfilmens byggstenar. Om början/slut, dialog, konflikt och uppbyggnaden av en scen. Vi gör skrivövningar och diskuterar varandras manus i gruppen.

Upplägg

Vi jobbar enskilt men även i grupp där vi läser och ger feedback till varandra. Målet med kursen är att du ska ha ett första utkast av din film och att du vet vilket nästa steg är mot att få den inspelad.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att delta på denna kurs.

Kursledare

Frida Thelin är manusförfattare och regissör. Hon har gjort ett flertal kortfilmer, utvecklat långfilm, TV serier och jobbat med reklam. Hon är utbildad på Alma manusutbildning och brinner för att hjälpa andra framåt med sina manus. “Alla har vi något unikt att berätta och jag vill hjälpa dig att tro på din idé, komma igång och utveckla din förmåga".

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med din bärbara dator och skriv i valfritt skrivprogram, kursledaren ger tips vid kursstart.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skrivarkurs - Kortfilmsmanus och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.