Sök kurs 👉

Olja & Akryl

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
15 timmar
Pris
1 700 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 700 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Olja & Akryl

Är du nyfiken på hur du kan använda färger på roliga kreativa sätt och förvandla tomma dukar till färgsprakande mästerverk? Gå en kurs i olje- och akrylmålning! Här får du lära dig om dess oändliga möjligheter, ta del av tekniker för färgsorterna och möjligheten att uttrycka dina unika visioner.

Den här kursen är utformad för att hjälpa dig komma igång och utvecklas med måleri i olja och akryl oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet. Genom att kombinera praktiskt arbete tillsammans med handledning från vår erfarna kursledare kommer du att utveckla dina färdigheter i en kreativ miljö tillsammans med likasinnade kursdeltagare.


Innehåll

Några av kursens fokusområden inkluderar:

  • Introduktion av olja- och akrylmåleri
  • Komposition
  • Färgblandning
  • Färgers djup- och rumsverkan
  • Råd för fortsatt utveckling

Kursen anpassas efter dina önskemål och om du har tidigare erfarenhet. 

 

Upplägg

Vi träffas en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

 

Kursledare

Inga-Lill Strömberg är en bildkonstnär och pedagog född i Kristinehamn som numera är bosatt i Karlstad.
Inga-Lill har studerat bild för konstnär Evert Lundberg i Kristinehamn, bild och drama på lärarutbildningen i Karlstad, samt akvarell-, olje- och akrylmålning för konstnär Bertil Wivhammar. Hon har deltagit i många utställningar under sin karriär, både egna separatutställningar och samlingsutställningar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

 

Kursmaterial

Deltagarna införskaffar kursmaterialet själv.  Du kommer få information innan kursstart om vilket material du behöver införskaffa om du redan inte har det. 

 

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Läs mer under förmåner.

 

Tips på vidareutveckling

Vill du lära dig kombinera målarmedium har vi en kurs i blandtekniker (mixed media) som kan vara ett roligt nästa steg för dig som gått olja och akrylkurs. Vi erbjuder även kurser i akvarellmålning, teckning och färglära för dig som vill bredda dina kunskaper i måleri.

Medborgarskolan har stort utbud av övriga kurser inom ateljé och hantverk, läs mer på www.medborgarskolan.se eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta något som passar.

 

Välkommen till oss

Kursen hålls i Medborgarskolans ateljé på Herrhagen i ett konst- och galleritätt område, på Vasagatan 8 i Karlstad. Ateljén erbjuder bra ljus och trivsamhet, kyl och mikro finns i lokalen. 

 

Bra att veta

  • Tänk på att ni är i en konstateljé - ta med lämpliga skor och egna oömma arbetskläder eller förkläde.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Olja & Akryl och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.