Sök kurs 👉

Läder och skinnhantverk endagskurs

Längd
6 timmar
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Läder och skinnhantverk endagskurs

Lär känna materialet och grunderna i att arbeta med skinn och läder. Möjligheterna är många och roliga med detta material. Det finns många olika strukturer som passar för olika saker. Det passar till kläder, smycken eller accessoarer.

Innehåll
Vi går igenom de olika verktygens funktion och du får prova de olika teknikerna på spillbitar innan du sedan väljer vad du vill göra för produkter av ditt mehavda material. Vi går igenom grunderna om skinn och läder och lär oss olika tekniker, till exempel sömnadsteknik, laskning, prägling och flätning. Om du vill kan du fortsätta lära dig teknikerna mer noggrant eller sy något efter eget önskemål. Du kan under denna dag hinna med mindre saker som armband, bälte, fodral m.m.  Syftet med denna kurs är att få grunder för att sedan kunna fortsätta attutvecklas med större projekt på egen hand.  

Upplägg
Kursen pågår en lördag 09:00-16:00 men 1h lunchrast

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Helena  Kranholt har gjoret en gesällutbildning som bilsadelmakere i Tyskland och jobbade med det i VIP flygbranschen i Tyskland ( Lufthansa VIP) samt i Schweiz. Hon har tillverkat möbler för flygplan men också renoverat upp dom. Hon har klätt i stort sett  allt man ser i ett flygplan.  Hon har också arbetat i Schweiz hos Jet Aviation där hon var hon ansvarig för certifiering och kvalitet men utbildade för lärlingar inom bilsadelmakere handverk. Helena har bott i Sverige i lite över 6 år och jobbar som Ortopedtekniker.  Helena besitter stora kunskaper inom både möbeltapetsering och läderhanteverk. 
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material finns på plats, vi använder oss av återvunna bitar för att skapa mindre alster. 

Under den termin som du är kursdeltagare på Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi har ett stort utbud av andra kurser inom ateljé och hantverk. www.medborgarskolan.se
 Se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Läder och skinnhantverk endagskurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.