Sök kurs 👉

Körsång på Cassels i Grängesberg (kurs på engelska)

Medborgarskolan Mitt, i Grängesberg
Längd
10 timmar
Pris
700 SEK
Nästa kurstillfälle
10 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
700 SEK
Nästa kurstillfälle
10 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Körsång på Cassels i Grängesberg (kurs på engelska)

Visste du att det är vetenskapligt bevisat att sjunga i grupp förbättrar din mentala hälsa och ditt välbefinnande? Det är också ett bra sätt att träffa nya människor och känna kontakt i dagens digitaliserade och stressiga samhälle.

Innehåll

Ubuntukören repeterar på torsdagar i vackra, historiska Cassels i Grängesberg. Vi sjunger låtar från en mängd olika genrer som soul, pop, gospel och musik från hela världen. Vi kommer att lära oss musiken på gehör utan noter och kommer att ha texter när det behövs.

  • Torsdagar kl 18.00
  • 5 repetionstillfällen
  • Varje repetion är 90 minuter

Ubuntukören är för alla som älskar att sjunga eller bara vill prova att sjunga. Oavsett om du har sjungit mycket tidigare eller är nybörjare är du välkommen att vara med!

Vi har valt att ge kören namnet Ubuntukören. Ubuntu är ett Xhosa-ord som betyder "Jag existerar enbart för att du finns", vilket återspeglar samhällets kraft att forma individen.

Material

Allt material ingår i kursavgiften. Ta med en vattenflaska! 

Förkunskaper

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har sjungit i kör tidigare. Den här kursen vänder sig till dig som älskar att sjunga. Alla är välkomna! Ingen audition krävs och du behöver inte kunna läsa noter.

Språk

Alla repetioner leds på engelska så vissa kunskaper i det engelska språket krävs. Hela eller större delen av repertoaren kommer att vara på engelska

Kursledare

Möt Annemarie Anang, en mångsidig konstnär och utbildare som skapar vågor i konst- och utbildningsvärlden. Med en bakgrund inom sång, musik, skådespeleri, litteratur och utbildning tar Annemarie med sig en mångsidig kompetens till sin roll.

Efter att ha finslipat sitt hantverk på den berömda Royal Central School of Speech and Drama i London, har Annemarie gjort avtryck på både film och scen, med anmärkningsvärda framträdanden i populära TV-program som TED LASSO. Hennes teaterresa har också sett henne regelbundet samarbeta med ledande internationella teatersällskap, såsom innovativa PUNCHDRUNK ENRICHMENT, där hon också har lett körer, utarbetat teater och faciliterat workshops. I Sverige har hon sjungit med grammisvinnande folkmusikern Sara Parkman samt Opera på Skäret och utnämndes nyligen till konstnärlig ledare för de nya CandleLight Studios i Grängesberg.

Annemarie kommer ursprungligen från London och kallar nu Sverige för sitt hem. Hon omfamnar sin nya omgivning och är engagerad i att berika kulturlandskapet och inspirera andra genom sin passion för konsten.

Bra att veta

  • När kursens alla tillfällen har passerat är det bara att återanmäla sig om du vill fortsätta.
  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Alexander Högbom på 0727291691 eller alexander.hogbom@medborgarskolan.se
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Körsång på Cassels i Grängesberg (kurs på engelska) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.