Info om Köksträdgården - odling för nybörjare
Att odla är ett hållbart sätt att leva och alla kan lära sig att odla. Vill du lära dig hur du kommer igång med ditt odlande och hur du anlägger en egen köksträdgård?
Innehåll
I den här kursen lär du dig känna jorden och ogräset, du lär dig om olika odlingsmetoder, gröngödsling, näring, växelbruk och växtskydd. Vidare lär vi oss att komponera en köksträdgård, så, förkultivera växter, omskolning av växter, plantering av växter samt hur vi maximerar skörden och hur vi kan samodla grönsaker med blommor! Vi kikar också på vikten av att luckra, rensa och vattna samt går in och berör de vanligast växtsjukdomarna och skadedjuren och hur vi gör eget bekämpningsmedel.
Upplägg
- Vi träffas 3 gånger.
- 6, 13 & 20 mars.
- 3 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.
Kursledare
Madelené Gyllner och är en driven och kreativ trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare som till vardags har en anställning där hon ritar och gestaltar offentliga kulturhistoriska utemiljöer. I sitt företag ritar och gestaltar Madelené privata trädgårdar så väl som offentliga trädgårdar samt erbjuder allt från trädgårdskonsultationer till markplaneringsplaner. Madelené är snart färdigdiplomerad trädgårdsarkitekt vid Trädgårdsakademin i Ängelholm och hon har odlandet som sitt största intresse med stort fokus på odlarglädje!
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.
Kursmaterial
Ingår. Papper, penna, radergummi, mallar och skalstock finns att tillgå under kursen.
Rabatter
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.
Välkommen till oss
- Våra lokaler ligger på Skolgången 18 i Gävle.
- Lokalbuss nummer 3, hållplats Skolgången.
- Parkeringar finns runt omkring våra lokaler.
- Kök med mikro, kyl, vattenkokare och kaffemaskin finns.
Bra att veta
- Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
- Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
- Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.