Sök kurs 👉

Knivmakeri - skapa din egen brukskniv med slida

Längd
22 timmar
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
11 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
22 timmar
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
11 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Knivmakeri - skapa din egen brukskniv med slida

En kreativ och avkopplande workshop i en mysig stuga. En oförglömlig upplevelse där du skapar din egen kniv med slida!

Innehåll

I denna kurs får du lära er lite om olika blad och material för skaft och slida. Du kommer att få formge knivskaftet till ett personligt redskap anpassat efter eget tycke och smak. Sedan avslutar vi med att sy och i den mån det finns dekorera slidan till kniven.

Upplägg

Kursen är under en helg, fredag kl 18 till söndag kl 16. 

Allt material ingår.

Boende - Kursen pågår under ett veckoslut där du skapar din kniv och om bor på Scoutgården Hästmuren. Stugan vi kommer att vara i tillhör Gävle Sjöscouter och den är rök- nör och hundfri. Det är en väldigt trevlig stuga som ligger i ett naturreservat, den har kapaciteten att ta upp till 50 sovande 
(4 våningssängar resten är golvförläggning) den har två salar med öppen spis i vadera sal samt ett kök, två toaletter och det finns dusch och bastu i källaren. På tomten finns det även en grillplats med två vindskydd (om någon känner för att sova ute). Mer info om gården här.

Mat - Du tar själv med dig egen mat. Det finns kyl, frys, spis, ugn och micro. Det finns även möjlighet att åka in till stan och äta. 

Förkunskap

Ingen förkunskap behövs. 

Kursledare

Stefan Zackrisson - Adde - har varit knivmakare och trä/läderhantverkare  i över 35 år. Hantverket är något han brinner för och lär gärna ut till andra. Han har även lite över 10 år inom Scouterna då som scoutledare (största tiden i Gävle Sjöscouter) och på senaste tiden då som utbildare för andra scoutledare då han för några år sedan även blev utbildare inom scouterna och har sedan hållit både hantverks-och ledarskapskurser inom scouterna.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Knivmakeri - skapa din egen brukskniv med slida och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.