Sök kurs 👉

Keramik och drejning - Helgkurs

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
15 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
18 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
18 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik och drejning - Helgkurs

Keramik är roligt och kreativt! Få material är så formbara och mångsidiga som lera. Dreja en kaffemugg, ringla en vas, tumma en japansk teservis, kavla en tekanna eller skulptera en vacker skål. Under kursen går vi igenom material, verktyg och olika tekniker så att du kan släppa loss din skaparglädje och fantasi.

Upptäck keramikens fantastiska värld! Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Är du nyfiken på att skapa något med egna händer från grunden? Här får du chansen att testa på tredimensionellt skapande och utmana dig själv genom att kombinera form, funktion och färg. 

Innehåll

Våra keramikkurser är öppna för alla, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Varje deltagare utvecklas i egen takt med stöd från våra kompetenta kursledare.

Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som drejning, kavling, ringling, tumning och skulptering. Baskunskaper som lerhantering, dekorering och glasering är också viktiga steg i processen. Kursen har både teoretiska moment men består mestadels av praktiska moment under handledning.

 

Upplägg

Vi träffas under helgen (fredag - söndag) vecka 42.
Fredag 18/10 kl. 15:00-18:45
Lördag 19/10 kl. 10:15-14:00
Söndag 20/10kl. 10:15-14:00

Våra kompetenta kursledare har en kursplan för lära ut de olika teknikerna bland annat. Arbetet är sedan fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål. Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande under handledning av våra kursledare.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Den här kursen riktar sig till både nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du arbetar fritt med leran och du som är nybörjare får genomgång av de olika grundteknikerna. Allt utgår från dina behov och nivå.

Kursledare

Eva-Jill är en utbildad keramiker och begåvad konstnär som med sin positiva energi befrämjar det kreativa skapandet hos kursdeltagarna. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Allt material tillhandahålls av Medborgarskolan. Vi använder oss av olika stengodsleror och glasyrer. Materialkostnaden för lera, inklusive glasyr och bränning, är 75 kr/kg. Materialet betalas via Swish på plats. Leran och glasyrerna finns alltid tillgängliga i kurslokalen. 

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Läs mer under förmåner. 
Önskar du mer tid i verkstaden utöver dina kurstillfällen där du kan arbeta självständigt kan du boka en plats på vår öppna keramikverkstad. Du som går eller har gått kurs hos oss under året betalar endast 250 kr/tillfälle i stället för 350 kr.

Tips på vidareutveckling

Eftersom kursen riktar sig till alla, oavsett kunskapsnivå, är du välkommen att fortsätta gå fler kurser med samma upplägg. 
Vi erbjuder även kurser i keramik för barn och vuxna, helgkurser, samt ett stort utbud av andra konst- och hantverkskurser. 

På vår hemsida www.medborgarskolan.se hittar du hela vårt kursutbud. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig hitta något som passar!

Bra att veta

  • Tänk på att du är i en keramikverkstad - ta med lämpliga skor och egna arbetskläder eller förkläde. Du kommer få ett välkomstmejl med mer information om din keramikkurs innan kursstart.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik och drejning - Helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.