Sök kurs 👉

Jägarexamen teori - Distans

Längd
32 timmar
Pris
2 250 SEK
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
32 timmar
Pris
2 250 SEK
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Jägarexamen teori - Distans

Ska du ta jägarexamen och vill klara teoriprovet utan att behöva lära dig allt på egen hand eller pendla för lektioner? Jägarexamen teorikurs på distans ger dig de teoretiska kompetenserna du behöver, samt ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

Med jägarexamen kan du uppleva skogens magi på riktigt – känn lugnet och tystnaden, doften av barr och fuktig mossa och smaka på naturens vilda skatter du själv förvärvat!

 

Innehåll

I den här teoretiska kursen i jägarexamen får du lära dig de grundläggande teoretiska delarna som behövs för att klara det teoretiska provet. 

Teorin inkluderar bland annat:

  • Jakten och olika metoder
  • Viltkunskap
  • Vapenkännedom
  • Jaktlagstiftningen
  • Jägarens ansvar och rättigheter

Utöver kurstillfällena rekommenderar vi en viss del självstudier mellan sammankomsterna för att klara det teoretiska provet.

 

Upplägg

Lärarledda lektioner på distans i realtid varje Torsdagar  kl.18:00-21:00 med start 26 september, 8 tillfällen, 32 studietimmar. Det finns möjlighet att examinera i alla län, och du får efter utbildningen uppgifter till den examinator som kan hjälpa dig med provet på plats. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Magnus har många års erfarenhet av jakt och ett djupt engagemang för friluftsliv. Han förespråkar hållbar jakt som anpassas efter markens bärkraft. Dessutom har Magnus en hund specialiserad på eftersök. Hans teknikintresse gör att han använder moderna tekniska hjälpmedel för att genomföra den teoretiska utbildningen.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterial som vi använder oss av är Jägarnas Riksförbunds material  (Din väg till jägarexamen) som du köper själv.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Läs mer under förmåner. 

 

Tips på vidareutveckling

Vi har ett brett utbud av kurser i kategorin djur och natur. Om skogsskötsel intresserar dig har vi intensivkurser likt denna för att ta både motorsågskörkort och röjsågskörkort - eller varför inte gå en svampkurs? Hela vårt kursutbud hittar du på www.medborgarskolan.se.

 

Bra att veta

  • Förutom kursavgiften så tillkommer Naturvårdsverkets provavgifter på ca 1400 kr samt kostnad för förbrukad ammunition. Eventuella omprov bekostas av kursdeltagare. Provavgifter och ammunition betalas på plats till provrättarna och skytteklubben.
  • Om du vill boka utbildning för en grupp på minst 5 personer, men inte hittar ett passande kurstillfälle är du välkommen att kontakta oss så vi kan hjälpa dig hitta ett tillfälle som passar.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Ha därför i åtanke vid eventuell hotellbokning att boka med avbokningsskydd.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jägarexamen teori - Distans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.