Sök kurs 👉

Improvisationsteater för vuxna - Intresseanmälan

Längd
16 timmar
Pris
1 595 SEK
Längd
16 timmar
Pris
1 595 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Improvisationsteater för vuxna - Intresseanmälan

Improvisationsteater, även kallat impro, är teater utan manus där skådespelarna improviserar i stunden. Genom lekar och övningar arbetar vi med improvisationens grunder, samarbete, kommunikation, fantasi och spontanitet och att bejaka varandra

Innehåll

Improvisationsteater, eller "impro", är teater utan manus där vi skapar scener och historier i stunden. Under kursen kommer vi att fokusera på att träna vår spontanitet och att säga "ja" till våra impulser. 

Vi kommer att använda olika lekar och övningar för att släppa på dina spärrar och bejaka den ström av kreativitet alla har inom sig. Kursen syftar till att hjälpa dig att se och bygga vidare på andras idéer och att skapa något tillsammans. Vi kommer också att lägga extra fokus på vad som gör scener både roliga och intressanta. Genom att aktivt öva din spontanitet på ett lekfullt sätt blir det lättare att ta med sig dessa färdigheter in i både vardags- och jobbsituationer. 

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i 8 veckor under 1,5 klocktimme (2 studietimmar) per tillfälle.

Förkunskaper 

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Myra Neander, frilansande skådespelare och improvisatör. Har sedan 2021 varit med i den Falubaserade Improgruppen FIA  (Faluns Improvisations Akademi) som med jämna mellanrum ger offentliga föreställningar, workshops och företagsgigg. Har även gått ett flertal kurser i impro på Fridhems folkhögskola.

Kursmaterial 

Till kursen behövs inget kursmaterial. Tänk på att bära bekväma kläder så att du kan röra dig fritt.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Improvisationsteater för vuxna - Intresseanmälan och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.