Sök kurs 👉

Engelska konversationskurs B2

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
20 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Engelska konversationskurs B2

Det här är en kurs för alla som vill förbättra sina engelska språkkunskaper! Engelska är ett av de stora globala språken.

Den här kursen är för personer som inte har engelska som modersmål som kanske redan har tekniska kunskaper i att tala engelska men som vill utveckla färdigheter ytterligare för att prata med mer självförtroende med vänner och kollegor, hålla jämna steg med barnen eller har semesterplaner som kräver engelska kunskaper.

Innehåll och mål

Kursen är huvudsakligen konversation, men med lite grammatik och skrivövningar.
 
Engelska samtalskurs omfattar tala, lyssna, läsa och en del skrivande. Det innehåller också lite grammatik och ordförråd. Fokus för den här kursen ligger på praktisk kommunikation, det vill säga tal- och lyssnarförmåga, för att bygga upp ditt ordförråd och hjälpa dig att utveckla självförtroende.
Du kommer att ha gott om möjligheter att öva på det talade engelska språket genom diskussioner, debatter och samtalsaktiviteter, såsom rollspel och pararbete. Vi jobbar med ovanliga talesätt och vardagsspråk och hur man integrerar dessa i det dagliga talet. 

Kursens mål är utveckling av: engelsk konversationsförmåga, engelsk ordförrådskunskaper, engelskt uttal, engelsk grammatik

Upplägg

Kursen genomförs 1 gång per vecka, i 10 veckor. Eventuellt uppehåll vid lov.

Förkunskap

Kursen vänder sig till dig som talar engelska flytande men som vill spetsa till sina kunskaper ytterligare och få mer självförtroende i både uttal och meningsuppbyggnad samt få ett mer varierat språk i samtal och text.

 Kursledare

Klasserna på Medborgarskolan kommer att ledas Johan Kamp. Johan har jobbat som engelsklärare i både Sverige och Kina på alla nivåer. Allt från förskolebarn till affärsengelska. Han har ett lättförståeligt och roligt sätt att lära ut språk på. Förutom att vara lärare jobbar han även som ståuppkomiker. 

Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Kursen är studentcentrerad i hög grad och använder en kombination av metoder och tekniker för att studenterna ska kunna delta i de olika klass- och gruppaktiviteterna. Inget bokinköp krävs.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabartt hos Bokus Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Karlstad, Fanfaren området, Gustaf Anders Gata 7 4tr.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar busstation 800m, tågstation 1,2km.(närmsta busshållplats Karolinen)
  • Parkering finns runt våra lokaler. Betalas via Easypark eller Apcop Flow
  • Kök med mikrovågsugn, kyl, frys, samt så bjuder vi på kaffe eller te.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan.
  • Läs mer om delbetalning under våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Engelska konversationskurs B2 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.