Sök kurs 👉

Betonggjutning

Längd
14 timmar
Pris
1 450 SEK
Nästa kurstillfälle
19 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
14 timmar
Pris
1 450 SEK
Nästa kurstillfälle
19 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Betonggjutning

Skapa dina egna krukor och planteringskärl för dina blommor och exotiska växter att ha i trädgården.

Välkommen till en kreativ och inspirerande kurs i betonggjutning!

Innehåll 
Sätt din unika prägel på hemmet eller trädgården genom att gjuta egna krukor, bänkar eller prydnader. Betonggjutning är förhållandevis enkelt att göra och med hjälp av raka, runda och fantasifulla formar kan du skapa egna unika verk för din trädgård. När föremålen har torkat kan du måla eller dekorera dem efter eget önskemål. Detta är en teoretisk och praktisk kurs där du får lära dig om verktyg och material.

Upplägg
Vi träffas under en helg på lördag och söndag under kl 10-15. Kursen hålls på BJÖRKLINGE (ca. 30 min med bil eller buss från Uppsala). Mer information om kursplatsen kommer att finnas i kallelsen.

- Introduktion till kursen, genomgång av upplägg, material och verktyg. 
- Utforska olika formar i silikon och latex. Vi arbetar med att skapa olika alster. 
- Reflektion och vidare information om lackning, färg och vax. Du får också tips för att fortsätta skapa hemma.  

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper, endast intresse krävs.

Kursledare
Åsa är en trebarnsmamma som upptäckte sin passion för pyssel under coronakrisen 2020. Hon började med att skapa betongpumpor och små tomtar, och blev snabbt förtjust i materialet. Nu har hon många formar och älskar att dela sin skaparglädje med andra. Åsa arbetar till vardags med cancerpatienter och fyller på sin energi genom denna kreativa hobby. Hon vill nu hjälpa andra att hitta samma glädje i en hobby som inte behöver vara dyr.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Materialkostnaden ingår en spade och en hink (ca 70 kr). Finbetong kan man köpa på plats, vilket innebär att du inte behöver skaffa ditt eget material. 

Kallelse/Faktura
Alla våra kurser är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart, när kursen blir av. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Bra att veta
Bär oömma kläder och skor.
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen

Visste du att?
Medborgarskolan Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Betonggjutning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.