Sök kurs 👉

Introduktionskurs till Musik för Barn mellan 4-6 år

Malmö Musikskola, i Malmö
Längd
24 månader
Pris
2 190 SEK
Nästa kurstillfälle
januari 2025 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 månader
Pris
2 190 SEK
Nästa kurstillfälle
januari 2025 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till Malmö Musikskola – Där Musikdrömmar Blir Verklighet

Har ditt barn en kärlek till musik som du vill vårda och utveckla? På Malmö Musikskola erbjuder vi en magisk start på denna resa med vår unika 2-åriga introduktionskurs för barn mellan 4-6 år. Denna kurs är inte bara en introduktion till musik – det är en plats där passionen för musik får blomstra och där varje lektion blir ett äventyr.

Skapandet av Musikaliska Stjärnor

Föreställ dig ditt barn sitta vid pianot, små fingrar som trycker på tangenterna, medan deras röst fyller rummet med glädje och melodi. Vår kurs erbjuder en kombination av individuella pianolektioner och gruppsånglektioner, vilket ger en perfekt balans mellan teknisk färdighet och musikalisk förståelse.

Kursens Upplägg

  • År 1: En spännande start med grundläggande pianotekniker och sångövningar som inspirerar och engagerar.
  • År 2: Vidareutveckling av musikalisk förståelse och uttryck, där barnen börjar hitta sitt eget musikaliska språk.

Lektioner som Inspirerar

  • Piano: Enskilda lektioner en gång i veckan (30 min), där vi fokuserar på tonhöjder och mekanik med hjälp av de älskade böckerna ”Lilla Pianoraketen” och ”Stora Pianoraketen”.
  • Sång: Grupplektioner en gång i veckan (40 min), där barnen utvecklar sitt gehör och en djupare förståelse för rytmer i en rolig och social miljö.

Efter dessa två år står barnen redo att fortsätta sin musikaliska resa, oavsett om de väljer att fortsätta med piano och sång eller prova ett annat instrument. Vår omfattande utbildning sträcker sig hela vägen till gymnasiet, vilket ger varje elev möjlighet att blomstra som professionella musiker.

Musikens Magi i Tidig Ålder

Att börja med musik i tidig ålder är avgörande. Forskning visar att musikundervisning förbättrar motoriska färdigheter, kognitiv utveckling och språkutveckling. Barn som börjar tidigt visar också bättre prestationer i matematik och språk senare i livet. Musik stärkt minne och koncentration – färdigheter som är ovärderliga i skolan och livet.

Våra Passionerade Lärare

Våra erfarna och passionerade lärare är dedikerade till att ge varje barn en personlig och inspirerande upplevelse. Vi ser till att varje lektion är en glädjefylld resa mot musikaliska framsteg.

Inspirerande Lokaler i Malmö

Våra moderna och välutrustade lokaler i Malmö skapar en trygg och inspirerande miljö där barnen kan utforska och utveckla sina musikaliska talanger.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

januari 2025

  • Kurs
  • Malmö
  • Svenska

september 2025

  • Kurs
  • Malmö
  • Svenska

Varför välja Malmö Musikskola?

Påbörja kursen omgående

Erbjuder delbetalning

Kursledare med branschexpertis

Målgrupp

Barn mellan 4-6 år

Kursintyg

Malmö Musikskola värderar vi en balanserad och omfattande utbildningsupplevelse för alla våra elever. För att säkerställa att våra elever når sin fulla potential och uppfyller internationella standarder, genomför vi både interna kontinuerliga kunskapsprov och uppmuntrar deltagande i de prestigefyllda ABRSM-proven (Associated Board of the Royal Schools of Music).

ABRSM-proven är internationellt erkända och erbjuder en strukturerad, opartisk bedömning av musikaliska färdigheter och kunskaper. De omfattar ett brett spektrum av instrument och sång, med en progression från nybörjarnivå till avancerade nivåer, inklusive teori och praktiska färdigheter. Dessa prov är utformade för att inspirera och utmana musiker, vilket bidrar till en livslång kärlek till musik genom noggrant strukturerade krav och mål samt en objektiv bedömning​.

Vi ser positivt på dessa prov eftersom de inte bara garanterar att våra elever möter ett minimalt internationellt krav, utan också ger dem möjlighet att mäta och fira sin utveckling på en global skala. Vårt mål är att ge varje elev de verktyg och möjligheter de behöver för att lyckas, både inom och utanför klassrummet​.

För föräldrar som vill ge sina barn den bästa möjliga musikaliska utbildningen, erbjuder Malmö Musikskola en stödjande och högkvalitativ lärandemiljö som både förbereder och uppmuntrar elever att nå sina högsta musikaliska ambitioner.

Kostnader

Kursinformation och Anmälan

Kursen går löpande under året med 44 pianolektioner och 34 sånglektioner per år (17 på hösten och 17 på våren). Barnen får 8 veckors ledighet som bestäms mellan lärare och föräldrar, vanligtvis 3 veckor över jul/nyår och 5 veckor på sommaren.

Kursavgiften är 2190 kr per månad och betalas månadsvis över 24 månader. Skulle ni av någon anledning behöva avbryta kursen, är det möjligt att säga upp den med 2 kalendermånaders uppsägningstid.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Introduktionskurs till Musik för Barn mellan 4-6 år och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Malmö Musikskola
Jörgen Kocksgatan 65A
21120 Malmö

Att Forma Framtidens Yrkesmusiker

På Malmö Musikskola är vi passionerade över att skapa nästa generations yrkesmusiker. Vi tror att musik inte bara är en konstform, utan en vital del av vår kultur och gemenskap. Vårt mål är att ge barn en stark musikalisk grund redan från...

Läs mer och visa alla kurser med Malmö Musikskola

Highlights