Sök kurs 👉

Akvarellkurs med Lollo Tillberg

Jacobsgården, i Simrishamn
Längd
3 dagar
Pris
3 650 SEK
Nästa kurstillfälle
26 maj, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 dagar
Pris
3 650 SEK
Nästa kurstillfälle
26 maj, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 3 650 SEK / person

Kursbeskrivning

Akvarellkurs med Lollo Tillberg på Jacobsgården

Målarkurser och akvarellkurser för dig som vill prova på eller som målat tidigare. Några lär sig grunderna medan andra experimenterar utifrån sina egna önskemål. På målarkursen målar du i valfri teknik (akvarell, akryl och olja). Den leds av Malmökonstnären Bertil Pettersson som är en erfaren kursledare både på hemmaplan och i Italien. Akvarellkurserna leds av två olika konstnärer. Magnus Gatemark och Alexandra Walsh. Magnus målar landskap, kustmotiv, stadsmiljöer och människor. Inspirationen hämtas direkt från verkligheten. Han undervisar i akvarellmåleri på Folkuniversitetet och Vuxenskolan i Lund och Malmö.

Träd och skogar är centrala subjekt I Alexandras konstnärskap. Alexandra undersöker trädens mystik främst med akvareller och hennes uttryck rör sig mellan semi-abstrakt och abstrakt. Alexandra är kemist så färgpigmentens outgrundliga liv är ett av Alexandras stora intressen. Alexandra undervisar i akvarell på ABF och ger egna kurser på bl a Gerlesborgsskolan, i Spanien och i Jonsereds fabriker.

Kurserna genomförs på den vackert belägna kringbyggda Jacobsgården strax utanför Järrestad i hjärtat av Österlen, 6 km väster om Simrishamn. Här arbetar vi i den inspirerande miljön inomhus, på den vackra gården eller med horisonten och Österlens böljande landskap som blickfång. Du målar efter dina egna förutsättningar och kursledarna hjälper dig från din egen nivå med både faktiska kunskaper och inspiration. Alla dagar inleds med en gemensam föreläsning om teknik, material och fritt måleri. Dagarna avslutas med gemensam genomgång och återkoppling på dagens måleri.

Det finns möjlighet att bo på Jacobsgården i eget rum eller dela rum med en kamrat. Boendet är enkelt men trevligt. Lunch och fika ingår, frukost och middag till självkostnadspris. Det blir alltid en mycket trevlig stämning runt bordet i köket.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 maj, 2025

  • Kurs
  • Simrishamn

Kostnader

Kursavgift

  • 3650 kr

Boende (3 nätter)

  • Boende enkelrum 1350kr
  • Del i Dubbelrum 1050kr
  • Del i egen lägenhet 1500kr
  • Egen lägenhet 2000kr


Matpaket (3 frukost, 3 middag)

  • 1100 kr

Medföljande boende+mat 2150kr

Återkommanderabatt 10%

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akvarellkurs med Lollo Tillberg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Jacobsgården
Järrestad 941
272 94 Simrishamn

Jacobsgåden - Det naturliga valet för konst och fritid

På Jacobsgåden får du möjlighet att utveckla din kreativitet i en genuin skånsk miljö på vackra Österlen. Denna charmiga kringbyggda Skånegård med underbar utsikt över Österlenlandskapet ligger strax utanför den lilla byn Järrestad, sex kilometer från Simrishamn. ​Jacobsgården byggdes 1860...

Läs mer och visa alla kurser med Jacobsgården

Highlights