Sök kurs 👉

Musikteori grundkurs

Längd
8 tillfällen
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 tillfällen
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du lära dig mer om musikteori? På denna kurs får du möjlighet att tillgodogöra dig en grundläggande teoretisk bas för att utveckla din musikaliska förståelse. Kursen är även bra för dig som har som mål att klara ett eventuellt inträdesprov till folkhögskola eller musikhögskola. 

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grundläggande musikteori. Även du som varken spelar eller sjunger, men har ett starkt lyssnarintresse är välkommen. Inga förkunskaper krävs.

Mål
Efter avslutad kurs kommer du ha fått en ökad förståelse för grundläggande musikteori. Du kommer att förstå och vara förtrogen med enklare notvärden, kunna skapa och spela ackord, och notera en enklare melodi. Även känna till sådana uttryck som t.ex. intervall, taktart, tonart, klav, skala, tonsteg, förtecken samt andra grundläggande termer som utgör musikteorins bas.

Innehåll
Intervall, ackord, rytm, takt, skalor, gehör, harmonisering, musiklära, formlära, funktionsanalys.

Undervisningsform
Undervisningen äger rum i en liten studiegrupp med inriktning på såväl ren musikteori som övningar i melodiskt och rytmiskt gehör. Innehållet anpassas efter nivå och önskemål på den unika gruppen, men en grundplan finns.

Litteratur/material
Ett kompendium tillhörande kursen kommer att delas ut.
Ta med penna och antekningsblock

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 september, 2024

  • Kurs
  • Borås
  • Svenska
Folkuniversitetet i Borås
Alingsåsvägen 6
50438 Borås

Folkuniversitetet i Borås

Allt började med en kurs.Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer du...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Borås

Highlights