Sök kurs 👉

Låtskrivande/Komposition

Längd
8 tillfällen
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 tillfällen
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

I den här kursen får du chansen att ta del av olika tankesätt kring musik och kreativitet. Vi kommer att genom musikalisk analys vidga bilden av hur man kan sätta ihop musik, men också undersöka varför det låter och upplevs som det gör. Vi kommer också lägga fokus på ditt eget skapande i form av att vi diskuterar och ger respons på den musik som du tar med dig. Teknik och teori i konstnärligt skapande kan liknas vid en buffé: Plocka vad du gillar och avstå det andra! Ju större del av buffén du ser, desto mer kan du få av vad just du vill ha.

Målgrupp
Du som redan skriver eller vill börja skriva låtar, sånger eller instrumentalt, och som vill lära dig mer om låtskrivande och komposition. Inga förkunskaper krävs.

Mål
Utveckla din medvetenhet om musikens uppbyggnad och ditt musikskapande hantverk.

Innehåll
Vi kommer att gå igenom olika sätt att tänka kring komposition. Varje lektion börjar med att vi tittar/lyssnar på ett eller flera exempel på hur andra låtskrivare och kompositörer har gjort i sin musik.

Arbetssätt
Vi är en grupp på max 8 personer. Du tar med din egen musik i det format som passar bäst (spela upp live, ljudfil eller noter) och får respons av både kursledaren och de andra gruppdeltagarna. Du kan gärna ta med saker som är work-in-progress.

Litteratur/material


Ett kompendium tillhörande kursen kommer att delas ut.
Ta med penna och papper.

Utvecklingsmöjligheter
Varje grupp och varje deltagares utveckling, är unik. Därför finns det möjlighet, och kan vara givande, att gå kursen igen. Innehållet varieras alltid beroende på deltagarna.

Boka nu

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 september, 2024

  • Kurs
  • Borås
  • Svenska
Folkuniversitetet i Borås
Alingsåsvägen 6
50438 Borås

Folkuniversitetet i Borås

Allt började med en kurs.Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer du...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Borås

Highlights