Sök kurs 👉

Våga sjung i kör - för ovana

Längd
30 timmar
Pris
1 595 SEK
Längd
30 timmar
Pris
1 595 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Upplev känslan av att vara en del av en kör samtidigt som du tränar din röst och din musikalitet.

Målgrupp
Du som tycker om att sjunga. Inga förkunskaper krävs, alla kan lära sig att sjunga i kör. Körmedlemmarna har väldigt blandade åldrar och det är både män och kvinnor, antalet deltagare är mellan 30-50 stycken, man behöver inte kunna läsa noter. Vi sjunger låtar från alla genrer och tider.

Mål
Att våga sjunga; att utveckla rösten och träna grundläggande sångteknik; att träna ensemblesång och stämsång; att bekanta sig med noter; att ha roligt tillsammans med andra!

Innehåll
Vi börjar varje lektion med en uppvärmning där vi tränar andning och avspänning och mjukar upp rösten med olika uppsjungningsövningar. Sedan sjunger vi en blandad repertoar. Genremässigt prövar vi allt från lugnt till riktigt drag: pop, rock, visa, klassiskt, folkligt och världsmusik. Det kan var unisont/samstämmigt, två-, tre- eller fyrstämmigt. Svårighetsgraden anpassas till deltagarna. Ibland använder vi noter och ibland sjunger vi på gehör, dvs lyssnar och härmar. Vi övar röstteknik, samklang och intonation.

Undervisningsform

Folkuniversitetet Göteborg
Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Göteborg

Highlights