Sök kurs 👉

Ledarskapskurs - Att leva och leda i förändring

Corazonab, i Borås
Längd
4 dagar
Pris
12 500 SEK
Nästa kurstillfälle
31 januari, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 dagar
Pris
12 500 SEK
Nästa kurstillfälle
31 januari, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 12 500 SEK / person

Kursbeskrivning

Ledarskapskurs

Att leva och leda i förändring

I tider av många förändringsarbeten och omställningar har självkännedom kommit att bli den enskilt viktigaste ledarförmågan. Genom att utveckla dig själv blir du bättre på att förstå och möta andra - både på arbetsplatsen och i livet i stort. För framgång behöver du ha goda verktyg och strategier för att kunna hantera svåra situationer och motgångar. Det här är en kurs som vill motivera och stärka dig i att våga göra skillnad. Du utvecklar ledarskapet och livet - samtidigt.

Kursinnehåll

Kursen är uppdelad på fyra tillfällen med start i januari 2025. 

Träff 1 – Mitt ankare
Fredag 31 januari 2025 

Den första träffen kommer att ha sin utgångspunkt i att utforska ditt eget och verksamhetens syfte. Den mest grundläggande förutsättningen för att kunna verka som framgångsrik ledare är att vara bottnad i sitt eget varför, sitt eget ankare. Att veta vad som driver dig, vem du är och vad du står för, skapar trygghet och meningsfullhet. För att sedan effektivt kunna leda förändring i arbetslivet behöver syftet vara förankrat i ett tillitsbaserat ledarskap och kunskap om hur du skapar psykologisk trygghet på arbetsplatsen. Detta kommer vi att utforska och arbeta med för att därigenom skapa nya insikter och lärdomar.

Träff 2 – Framtidens ledarskap
Fredag 7 mars 2025

För att möta och lyckas med komplexa frågeställningar behöver vi nya sätt att tänka, leda och driva utveckling på. Under andra träffen kommer vi att titta närmare på vad detta innebär. Du kommer sedan att få hjälp och inspiration att utveckla och medvetandegöra dina drivkrafter, styrkor och utvecklingsområden. Vi kommer också att titta på aktuell forskning samt lära och inspireras av en enastående ledare, Dag Hammarskjöld. Hans ledarskap kan liknas vid det vi idag kallar utvecklande ledarskap, vilket vi också kommer att titta närmare på.

Träff 3 – Att bygga segel
Torsdag 27 mars 2025 

Vid den tredje träffen kommer vi att arbeta med verktyg som du behöver för att hantera utmaningar - kopplat både till dig själv och till den verksamhet du verkar i. Vi kommer att hjälpa dig att skapa hållbara strategier samt visa hur du mer stabilt och medvetet kan navigera framgångsrikt. Det handlar bland annat om att lära sig hur man kan ta vara på utmaningarna och få styrka genom dem, i stället för att bygga skydd, värja sig eller kämpa emot dem. Förändring är det nya normala, så det bästa man kan göra är att skaffa sig verktygen och den kunskap man behöver för att hitta en inre trygghet och stärka sin egen och andras förändringsbenägenhet.

Träff 4 – Mot nya stränder
Fredag 25 april 2025 

Vision är vad du vill åstadkomma med ditt syfte, alltså vilka konkreta resultat du vill se på kort och lång sikt. Med den förändringstakt som ni råder behöver vi ständigt vara beredda att skruva på önskade utfall och mål. Under fjärde träffen komme vi att titta på olika förhållningssätt till visioner och mål kopplat till både omvärldsanalys. forskning och egen drivkraft. Avslutningsvis kommer vi även att blicka ut och titta på världsläget. Nu om någon gång behöver vi ledare som aktivt vill vara med och bidra till en bättre värld. Hur kan du och din verksamhet faktiskt vara en pusselbit i det?

Upplägg

Vi träffas under fyra fredagar kl 10:00 - 17:00. Mellan varje träff får ni med er uppgifter för möjlig fördjupning och implementering.

Kurslokalen ligger i centrala Borås med gångavstånd från Centralstationen. Adress: Torggatan 38.

Fika och material ingår i kurspriset. Räntefri delbetalning är möjlig.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

31 januari, 2025

  • Kurs
  • Borås

Målgrupp

Alla som känner sig manade att lära sig mer om sig själva och att utvecklas i sitt ledarskap är välkomna, oavsett var du arbetar. Vi behöver medvetna ledare på alla olika platser i samhället.

Kursintyg

Du får ett diplom efter genomgången kurs.

Kursledare

Kursen leds av Fredrika Lundqvist och Frida Fogelmark. Fredrika är utbildad pedagog, handledare och bildterapeut. Hon har över 15 års erfarenhet som projektledare, utbildare och skolutvecklare inom områden som ledarskap, konflikthantering, entreprenöriellt och kreativt lärande liksom att hålla kompetensutveckling gällande barn och ungdomar i behov av stöd. Sedan fyra år tillbaka håller Fredrika genom företaget Corazon kurser inom bildterapi, yoga, ledarskap och personlig utveckling. Fredrika beskrivs som kunnig, engagerad, varm och positiv. Frida är stats/språk/beteendevetare och lärandespecialist och har erfarenhet av att driva stora förändringsarbeten inom kompetensutveckling och beteendeförändring – både inom privat och offentlig sektor. Frida har arbetat 20 år som chef och ledare i utvecklingsorganisationer av olika slag. Hon gör uppdrag för både region, kommun och privat näringsliv. Frida står för nytänk, inspiration och engagemang och drivs av att göra skillnad som betyder något - både i det lilla och i det stora.

Utlåtanden om Fredrika

"Professionell! En kvinna med knivskarp blick och ett hjärta av guld. Ser bakom fasaden och är uppmärksam på det som sägs mellan raderna. Trygg, insiktsfull och ödmjuk. Aldrig rädd för att samtala om de svåra frågorna och är noggrann med att fånga upp och följa upp. En person man vill ha runtomkring sig!"
Lotta, pedagog

"Fredrika är full av energi och entusiasm som hon frikostigt delar med sig av. Hon är målmedveten och driven i sin professionella roll. Hon är bra på att reflektera och analysera utvecklingsprocesser så att de blir så effektiva som möjligt."
Kenth, utbildare & föreläsare

"Fredrika är extremt bra på utvecklings- och processinriktat arbete. Hon har stort intresse och kunskap gällande att utveckla både människor och organisationer. En viktig egenskap som Fredrika har är att kunna skapa och bibehålla förtroende. Hon är positiv, glad och lösningsfokuserad i sitt arbete och i möten med människor."
Lotta, verksamhetschef

Utlåtanden om Frida

"Fridas bidrag har varit direkt avgörande för den goda kvalitet vi nu levererar.”
Sofia, Uppdragsgivare inom offentlig verksamhet

"Tillsammans med Frida får man det att hända och resultaten överträffar förväntningarna.”
Caroline, HR-chef på privat bolag

"Med Frida har vi lärt oss reflektera på ett annat sätt än tidigare. Plötsligt kan vi prata om vad som hände i jobbsituationen, hur vi ev kunde ha gjort annorlunda och vad vi vill göra framåt.”
Saman, Ledande montör

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ledarskapskurs - Att leva och leda i förändring och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Corazonab
Torggatan 38
503 34 Borås

Corazonab

Corazon har kurser i bildterapi, yoga, personlig utveckling, dans, ledarskap samt kost och hälsa. Vi vänder oss till dig som tycker om kreativitet, rörelseglädje och inre utveckling. Hos oss får du möta dig själv och andra på ett lite djupare...

Läs mer och visa alla kurser med Corazonab

Highlights