Kursbeskrivning
Utbilda dig till Hotell Manager
Vill du ha ett arbete med mycket variation och stort ansvar? Tycker du om att arbeta med många kontaktytor och olika typer av arbetsuppgifter? Är du en naturlig ledare som gärna arbetar med coaching och service? Då är utbildningen Certifierad Hotell Manager något för dig!
Utbildningen ger dig ett helhetsgrepp på hotellverksamheten och dess komponenter. Som ansvarig chef i en Hotell- eller semesterpark är du en viktig del både för ditt eget företag och för gästerna. Detta är en bred utbildning som omfattar viktiga operativa delar inom området administration, ekonomi, restaurangverksamhet, reservationer, HR management, kundkontakt och ledarskap.
Utbildningen innehåller både historiska perspektiv och diskussioner om nya trender inom en rad olika sektorer. Vårt mål, som det har varit hela tiden, är att dela med till våra studenter det mest aktuella innehållet i hopp om att nästa generation av gästfrihetsledare kommer att vara fullt förberedda att möta de stora utmaningarna inom denna dynamiska industri.
När du har skickat in och fått godkänt på dina inlämningsuppgifter får du ett examensbevis som Certifierad Hotell Manager.
Med denna kunskap ger du dig själv bättre chans att vara attraktiv för potentiella hotellarbetsgivare.
Observera att denna kurs ges på engelska.
Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!
ATT STUDERA TILL HOTELL MANAGER INNEBÄR ATT:
- Du startar din utbildning när du vill
- Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon
- Du avgör själv studietakten
- Du studerar var du vill
KURSPORTALEN
Du får tillgång till inspelade föreläsningar i vår kursportal där du träffar vår kursledare. Du kommer att få ta del av skärminspelade föreläsningar i Powerpoint.
Själva föreläsningsmaterialet har du även tillgång till i kursportalen när det är dags att göra övningsuppgifter och inlämningsuppgifter som skickas in för granskning av vår personal som därefter ger dig feedback.
I kursportalen finns det ett Forum där du kan diskutera och fråga andra kursdeltagare och lärarna om kursinnehållet. Du kommer under studietiden att ha kontakt med kursledaren om du stöter på frågor eller problem samt när du får återkoppling på dina inlämningsuppgifter. Interaktivitet genom chat, mail och telefon. Kontinuerligt i kursmaterialet finns övningsuppgifter och inlämningsuppgifter så att du löpande kan stämma av att du tillgodogjort dig materialet på ett bra sätt.
Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!
KURSPLAN
MODUL 1
- Hotellkarriärer och industritrender
- Hotellbranschen och du
- Vad är Hotelledning?
- Chefens roll i hotellbranschen
- Varför studera ett hotelledningsprogram?
- Planera en karriär
- Sysselsättning som en viktig del av din utbildning
- Att få ett jobb
- Sysselsättning när du tar examen
- Mål och mål: Strategin för jobbplacering Utsikterna för Hotell
- Globalisering
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Tillväxt och förändring i hotellbranschen
- Hantera förändringsefterfrågan
- Mångfald och kulturell förändring
- Tillförsel
- Mångfald av arbetskraft
- Effekterna av arbetsbrist
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
MODUL 2
- Restaurangbranschen
- Det varierade mat området
- Restaurangbranschen
- Restaurangverksamheten och matmarknaden
- Samtida populära restauranger
- Snabbservice restauranger
- Snabba avslappnade restauranger
- Midmarket Restauranger
- Casual Restauranger
- Hög-Check-Genomsnittliga Restauranger
- Restauranger som en del av ett större företag
- Restauranger i Butikshandeln
- Restauranger i Shoppinggallerior
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Restaurangverksamhet
- Framsidan av huset
- Baksidan av huset
- Att göra en vinst I “Food Service Operations”
- Redovisningsutdrag och operative nyckeltal
- Kostnad för försäljning
- Kontrollerbara kostnader
- Kapitalkostnader
- Livet I Restaurang
- Lönenivåer
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Kedja Restauranger
- Oberoende Restauranger
- Franchisetagare Restauranger
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Konkurrenskraftiga villkor i livsmedelsservice
- Marknadsföring Mix
- Konkurrens med Övriga Branscher
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Jämföra på plats och kommersiella livsmedelstjänster
- Självdrivna faciliteter
- Affärs- och industrimatservice
- Högskola och Universitet
- Hälso- och sjukvård Food Service
- Skol- och samhällsmatservice
- Övriga segment
- Försäljningsautomater
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Konsumenternas oro
- Hälsa och wellness
- Snabbmat och en hektiskt takt
- Nutrition och märkning
- Livsmedelssäkerhet och sanitet
- Alkohol och Matsal
- Food Service och miljö
- Förbättra kundservice teknik i baksidan av huset
- Teknik, Internet och “Food Service Marketing”
- Teknik och förvaltning
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
MODUL 3
- Logi
- Logi: möte gästbehov
- Utvecklingen av logi
- Klassificeringar av Hotellfastigheter
- Hotell klassificerade efter pris
- Hotell klassificerade efter funktion
- Hotell klassificerade efter plats
- Hotell Klassificerade efter marknadssegment
- Andra Hotellklassificeringar
- Typer av resenärer
- Tillhandahålla ”Hospitality Service”
- Service, Service, Service
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Större funktionella avdelningar
- Rummen sidan av huset
- Hotell mat och dryckesverksamhet
- Personal- och supportavdelningar
- Inkomst- och utgiftsmönster och kontroll
- Det enhetliga systemet för räkenskaper
- Karriärer
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Ekonomin i Hotellverksamheten
- En cyklisk business
- Hotellcykler och finansiella resultat
- RevPAR
- Hotell som Fastigheter
- ”International Hotel Development”
- Private Equity Investments
- Värdepapperiseringen av hotellbranschens
- Risker för offentligt ägande
- Dimensioner av Hotellinvesteringsbeslutet
- Finansiella
- En operativ verksamhet
- Segmentering: För gäster eller utvecklare?
- Förvaltningsbolag
- Kapitalförvaltning
- Entreprenörsmöjligheter
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Konkurrensvillkoren
- Marknadsföring Mix i logi
- Produkt på en segmenterad marknad
- Pris och prissättning Taktik
- ”Yield Management”
- Förlägga och Förlägger
- Främjande: Marknadskommunikation
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
MODUL 4
- Resor och turism
- Turism: Först och främst
- Turismens betydelse
- Resor Trender
- Turismens ekonomiska betydelse
- Europa som en internationell turistattraktion
- Företag som betjänar turisten
- Icke ekonomiska effekter av turism
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Motiv och Destinationer
- Massmarknadsturism
- Planerade lekmiljöer
- Urbana nöjescentrum
- Tillfälliga sevärdheter: Mässor och festivaler
- Naturliga miljöer på en ljusare anmärkning
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
MODUL 5
- Ledningen på hotellet
- Ledning: Ett nytt sätt att tänka
- Ledning och tillsyn
- Hushållningssamhället
- Den ledande revolutionen
- Förvaltning: En dynamisk kraft i en föränderlig bransch
- Vad är ledning?
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Varför studerar vi planering?
- Planering i organisationer
- Målinställning
- Planering i verksamheten
- Den enskilda arbetaren som Planerare
- Planeringsverktyg för lång räckvidd
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Myndighet: Cementen av organisationer
- Avdelningsalisering
- Linje och Personal
- Frågor i Organisera
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Frågor inom personalavdelningen
- Montering människor till jobb
- Rekrytera
- Urval och sysselsättning
- Utbildning
- Behålla anställda
- Personalplanering
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Vikten av kontroll
- Kontroll och "Cybernetic Loop"
- Verktyg för Control
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
- Ledarskap som ses av samhällsvetare
- Varför människor följa upp
- Ledarskap Teorier
- Kommunikation
- Elementen i ledande och styra
- Utveckla din egen ledarstil
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
MODUL 6
- Besöksnäringen som servicebransch
- Tjänstens roll inom besöksnäringen
- En studie av ”service”
- Vad är ”Service”?
- Rendering Personlig ”service”
- Hantera Tjänsten transaktionen
- Hur företag organiserar för ”Service”
- Övningsuppgift
- Inlämningsuppgift
Kommande kursstarter
Målgrupp
Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret eller via mail till support3(at)academyonline.se
Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.
Video
Kursintyg
Efter godkända inlämningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Certifierad Hotell Manager. (Certified Hotel Manager)
Kostnader
Kursavgiften för utbildningen till Certifierad Hotell Manager är 28 500 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura med 4 750 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura. Delbetalning under 12 månader möjlig a 2 583 kr/månad.
I kursavgiften ingår:
- Föreläsningsmaterial i Kursportalen genom skärminspelningar
- Övningsuppgifter
- Inlämningsuppgifter
- Kontinuerlig support via mail och telefon samt yrkesvägledning
- Utfärdande och utskick av examensbevis
Intresseanmälan
Välkommen till Academy Online! Academy Online International är ett av Europas ledande företag avseende digitala yrkesutbildningar. Academy Online Sweden erbjuder idag ett 160-tal digitala yrkesutbildningar samt många fristående kurser inom olika ämnen. Detta är ett modernt sätt att studera där...