Språkresor

Den perfekta kombinationen. En språkresa är perfekt för dig som vill kombinera nytta med nöje. Missa inte möjligheten att upptäcka nya länder och kulturer samtidigt som du lär dig ett helt nytt språk eller fördjupar de kunskaper du redan har.
Filtrera efter
Språkresor
Plats
Visa alla filter
Visar 1-20 av 32 träffar
1
2
Annonser

Fler kategorier inom Språkresor

Populära platser

Artiklar inom Språkresor

Reportage inom Språkresor

Varför ska jag åka på språkresa?

  • Du lär dig språket snabbt när du bor och lever i landet
  • Du får uppleva nya kulturer och lära känna nya människor
  • Du växer som person och blir mer självständig
  • Lysande att ha på ditt CV för framtida jobbmöjligheter
  • Det förbereder dig för att jobba på en internationell marknad
  • Du kommer ha riktigt roligt!

Var bor jag under mina studier?

Det kan variera från skola till skola hur din boendesituation ser ut, men det är ofta ganska flexibelt beroende på vad du föredrar. Det är populärt att bo hos en värdfamilj då du verkligen får känna på hur det är att bo i det landet du befinner dig i. Du är i daglig kontakt med familjen och kan därför utveckla språket snabbt. Du kan ta hjälp av kursarrangören för att hitta ett boende som passar just dig, men om du hellre vill boka ett boende själv så finns även den möjligheten!

Vem kan åka på en språkresa?

Alla kan åka på en språkresa! Det finns språkresor både för ungdomar och de med längre livserfarenhet. Ofta är minimumgränsen från 16 till 18 år, men det finns i vissa fall möjlighet att åka på språkresa om man är yngre än så. De utbildningarna som riktar sig till den äldre målgruppen brukar vara 50 år och uppåt. Det är även möjligt att genomföra språkresor på distans om det passar dig bättre. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller kan språket flytande. Det är aldrig för sent att lära sig ett nytt språk! 

Vad kostar det att åka på en språkresa?

Priset för att åka på en språkresa varierar både från vilken skola, och vilket land du vill studera och bo i. Ofta är språkresor CSN-berättigade, det innebär att du kan söka bidrag, lån och merkostnadslån för dina studier. CSN-lånet kan i många fall täcka både boende, transport, reseförsäkring och kursavgift. Var dock noggrann med att försäkra dig om att utbildningen är godkänd av Universitet- och högskolerådet (UHR) eller av CSN. Det finns olika villkor och krav för rätt till studiemedel. Både hos dig, och från utbildningen. Var noggrann med att kolla upp detta tidigt. Du hittar mer info på CSN:s hemsida.

Källa: www.csn.se