Filtrera efter
Målarkurser
Göteborg
Visa alla filter
Visar 1-20 av 66 träffar
1
2
3
4
Annonser

Platser inom Göteborg

Reportage inom Målarkurser

Läs mer om målarkurser i Göteborg 

Inom måleri får du utveckla din kreativitet och ge utlopp för din fantasi och lekfullhet. Kanske vill du lära dig att teckna, måla med akvarell eller utveckla ditt berättande genom grafisk illustration? Det finns en kurs för alla! Här kan du som är intresserad av att lära dig mer om konst och måleri hitta målarkurser i Göteborg. Det finns kurser både för dig som är nybörjare och för dig som har tidigare erfarenhet. 

Målarkurser fokuserar på olika målartekniker och materialkunskap. Längden på kurserna varierar och även kursernas innehåll och upplägg, men vanligt förekommande innehåll i målarkurser är bilduppbyggnad, komposition, material, färger samt diskussion kring bilden som uttrycksmedel.

Typer av målarkurser

Akvarell
En målningsteknik med vattenfärg som läggs i transparenta skikt på akvarellpapper. Det finns två grundläggande sätt att måla akvarell. Antingen vått i vått som innebär att akvarellpappret fuktas innan du målar och som gör att färgerna blandas. Om du inte vill att färgerna ska blandas kan du använda metoden vått på torrt och i stället måla på ett torrt papper. 

Kroki
Kroki är en målarteknik där du skissar bilder efter en verklig modell. Det viktigaste vid krokiteckning är att fånga kroppens form och mindre fokus på detaljerna. Vid krokiteckning används ofta blyerts, krita eller kol. 

Oljemåleri
Vid oljemålning används pigment (färgpulver) som blandas med olja, till exempel linolja, vallmofröolja eller valnötsolja. På senare tid har det blivit vanligare att använda vattenbaserad oljefärg som bland annat gör torktiden kortare. Det går att använda de flesta underlag för oljemåleri, men ofta skyddas underlaget med så kallad Gesso före målning. Gesso fungerar som en skyddande barriär mellan färg och underlag. 

Leonardo da Vincis berömda målning Mona Lisa är en oljemålning. 

Teckning
Teckning är oftast grunden i en målning. Inom teckning finns flera olika tekniker och material att använda sig av. På en kurs får du möjlighet att förbättra dina tekniska färdigheter inom perspektiv och komposition. 

Graffitikonst
Det har under lång tid funnits delade meningar om graffiti. Några tycker att det är “klotter” och andra att det är en konstform och ett sätt att uttrycka sig. I dag har sprejkonsten fått ett starkt fotfäste och det finns numera legala graffitiväggar, graffitiskolor och utställningsverksamheter. 

Under en kurs i graffitikonst får du lära dig graffitins grunder och uttrycksmedel samt hur du hanterar sprejburken.

Shibori - Japansk färgningsteknik
Shibori är japanska och betyder vrida, pressa, klämma. Det är en textil reservageteknik där materialet mönstras med hjälp av träblock, vikningar, rör, stygn och trådar under färgningsprocessen. Balansen mellan precision och slump är en viktig del av uttrycket.

Akrylmåleri
Vid akrylmåleri använder du akrylfärg vilket är en mycket snabbtorkande konstnärsfärg. Akrylfärg är enkelt att måla med, även för nybörjare, och du kan lätt rätta till misstag i din målning. Det går att måla med akrylfärg på de flesta underlag och det går även att späda ut färgen med hjälp av lite vatten. Att det går att förändra färgerna är en anledning till att så många tycker om akrylmåleri. 

Manga
Manga är det japanska ordet för tecknade serier och syftar i Europa på att teckna med japansk stil. Kännetecknen för en mangafigur är ofta stora ögon, liten mun och en något yvig frisyr. Figurerna tecknas ofta med kulörta färger. 

Pastellmåleri
Vid pastellmåleri används en torrpastellkrita som påminner om kol. Det som kanske mest kännetecknar torrpastellkritorna är deras förmåga att blanda sig med varandra och att få fram mjuka färgövergångar genom att sudda med fingerspetsen eller en grov pensel. För bästa resultat är rekommendationen att använda speciella papper som är framtagna för pastellmåleri.

Vill du få mer information om en specifik kurs?

Skicka en intresseanmälan till kursarrangören så kan de berätta mer!