Krisberedskap
-
Tidaholm
-
Från 0 SEK
-
2024-11-26
Om krisen eller kriget kommer - krisberedskap
-
Örebro
-
Från 0 SEK
-
2024-11-20
Beredskap - Bygdegårdar - Föreläsning
-
Skara
-
Från 0 SEK
-
2024-12-03
Beredskap - Bygdegårdar - Föreläsning - Essunga Bygdegård
-
Nossebro
-
Från 0 SEK
-
2024-12-09
Beredskap - Bygdegårdar - Föreläsning - Grästorps Kommun 10 dec
-
Grästorp
-
Från 0 SEK
-
2024-12-10
Beredskap - Bygdegårdar - Föreläsning - Tumlebergs Bygdegård
-
Vara
-
Från 0 SEK
-
2024-12-02
Hemberedskap
-
Bollebygd
-
Från 40 SEK
-
2024-11-20
Vad är krisberedskap?
Krisberedskap handlar om att förbereda sig på att hantera olika typer av kriser och katastrofer. Det kan innebära att ha en plan för hur man agerar om det uppstår en olycka eller en naturkatastrof, eller hur man ska hantera en ekonomisk kris eller en annan typ av samhällskris. Krisberedskap handlar om att ha kunskap, resurser och planer för att kunna hantera kriser på ett effektivt sätt. Det kan till exempel innebära att ha en välutbildad personal och tillgång till nödvändig utrustning och material.
Det är viktigt att ha en god krisberedskap eftersom det kan rädda liv, minska skador och stödja en snabb återhämtning efter en kris. Krisberedskap kan vara relevant för både individer, organisationer och samhället som helhet.
Krisberedskap för individer
Individuell krisberedskap handlar om att förbereda sig på att hantera en kris eller en nödsituation på ett säkert och effektivt sätt som individ. Det kan handla om att ha kunskap och färdigheter för att kunna agera på ett ansvarsfullt sätt, och att ha de resurser som behövs för att klara sig själv under en viss tid utan hjälp från samhället.
Med en utbildning i krisberedskap får du lära dig:
- Att ha tillgång till tillräckligt med dricksvatten och mat för en viss tid.
- Att ha en första hjälpen-utrustning och kunskap om hur du ska använda den.
- Att ha tillräckligt med mediciner och andra nödvändiga förnödenheter för att klara dig under en längre tid.
- Att ha en plan för att kontakta nära och kära eller andra viktiga personer om det uppstår en kris.
- Att ha kunskap om och förståelse för faror och risker som kan uppstå i din omgivning.
Vilka kurser inom krisberedskap finns det?
Du hittar kurser inom krisberedskap runt om i hela landet. Både privata och offentliga aktörer arrangerar kurser och du kan välja kurser som riktar in sig på olika typer av kriser. Bland annat klimatkriser, krigssituationer eller om samhället slutar att fungera. Enligt Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap ska vi kunna klara oss på egen hand under minst en vecka utan någon hjälp från samhället. Vi ska kunna klara av att tillgodose våra mest grundläggande behov som mat, vatten, värme och upprätta informationskanaler.
Med en kurs kommer du lära dig hur du kan klara dig riktigt bra under längre tid med basala och enkla medel. Det krävs sällan några förkunskaper och du kommer garanterat lära dig något nytt som gör att du står redo – om krisen kommer.