Gitarr Fortsättning
-
Åmål
-
Från 995 SEK
-
2025-02-19
Gitarr Nybörjare
-
Åmål
-
Från 995 SEK
-
2025-04-02
Gitarr fingerspel
-
Åmål
-
Från 995 SEK
-
2025-03-24
Gitarr Fortsättning
-
Mellerud
-
Från 1 090 SEK
Munspel nybörjare
-
Åmål
-
Från 995 SEK
-
2025-02-10
Gitarr fingerspel
-
Mellerud
-
Från 850 SEK
Träffpunkt Lödöse - Gitarr och sång
-
Lilla Edet
-
Från 30 SEK
-
2024-11-06
Träffpunkt Lödöse - Piano, sång och tvärflöjt
-
Lilla Edet
-
Från 30 SEK
-
2024-11-20
Att ta en musiklektion och spela ett musikinstrument är både roligt och utvecklande. Förutom piano och gitarr hittar du flera andra kurser inom kategorin Instrument, som till exempel dragspel, trummor och bas. Oavsett om du vill spela för dig själv eller har ambitionen att bli en berömd världsstjärna så finns det något för alla som vill få utlopp för sin kreativa sida genom musiken.
Här nedan hittar du allmän information om de mest förekommande kurserna och de vanligast instrumenten.
Allmänt om musikinstrument
Musikinstrument är redskap för att skapa musik. Att spela musik är i sig ett konstnärligt, kreativt uttryck. Musik kan uttrycka många olika känslor. Genom musiken kan människor påverkas att komma i en viss sinnesstämning. Musiken kan verkligen beröra ända in i själen. Musikinstrument har varit en del av människors liv sedan flera tusen år tillbaka. Med melodi, rytm och harmoni fortsätter musikinstrumentens kraft att underhålla människor även idag. För många är musiken en stor del av livet och att kunna spela ett eller flera instrument är en dröm. Att gå en kurs i ett musikinstrument är första steget mot att nå drömmen. Alla är vi nybörjare i början. I den här kategorin hittar du alla möjliga olika instrument både för nybörjare och för mer avancerade nivåer.
Se alla instrumentkurser i Stockholm
Gitarrkurs och elgitarr
Med en gitarrkurs kommer du igång med grundackord och du lär dig att kompa egna låtar. Gitarrkurser finns för alla åldrar och det är aldrig försent att börja spela gitarr. Du kan välja mellan till exempel akustisk gitarr, elgitarr eller bas. Under en gitarrkurs övar du på ackordspel samt gör rytmövningar. Det finns en fördel med att äga en egen gitarr och det är för att du ska kunna träna under och efter gitarrkursen på egen hand. Du kan börja med en nybörjarkurs i gitarr och sedan välja att utöka med flera steg där du får lära att spela mer avancerade låtar och ackord. Du kan även gå en kurs i elgitarr. Att spela elgitarr är både roligt och utmanande!
» Gitarrkurser i Stockholm
» Gitarrkurser i Göteborg
Elbas
Funderat på att börja spela elbas? På en elbas kurs kan du få färdigheter du behöver.
Trummor
Att trumma är världens äldsta sätt att skapa musik på. Trummor har även används i annat syfte än att skapa musik. Man har även trummat för att kommunicera på långa avstånd. Man har hittat trummor i arkeologiska utgrävningar över hela världen. I band är det vanligt att man spelar på ett trumset. Till ett trumset finns det flera olika delar, bland annat koklocka, congas och bongotrummor.
Pianolektioner
För att lära sig spela piano kan vi rekommendera att börja på en pianolektion. Det finns pianolektioner för nybörjare och för de som redan har lärt sig grunden på egen hand. Det vanligaste är privata pianolektioner där du själv bestämmer vad du vill lära dig. Givetvis finns grundläggande läror som läraren kommer ta upp. På så sätt lägger du grunden för ett fortsatt musikaliskt lärande. Pianolektioner passa alla åldrar och alla nivåer. Tveka inte att kontakta respektive pianolärare.
» Pianolektioner i Stockholm
» Pianolektioner i Göteborg
Kommentarer från tidigare deltagare:
"Som liten spelade jag ganska mycket piano men av någon anledning kom jag av mig och slutade spela. Nu har jag köpt en synth/keyboard och till det en välbehövlig pianolektion. Målet är att i alla fall komma tillbaka i samma form som jag hade när jag slutade spela för snart 20 år sen. Det går framåt och kursen är otroligt bra eftersom jag till stor del får bestämma innehållet på pianolektionerna."
Är det någom skillnad mellan fiol och violin?
Ett av de vanligaste instrumenten inom klassisk musik, och i många öron det vackraste instrumentet, är fiol. Det är många som undrar vad som är skillnaden mellan fiol och violin. Faktum är att två namn på samma instrument, även om fiol används mer i tal och violin när det kommer till notskrift. Här hittar du fiolkurser.
Flöjt
Flöjten sägs vara det äldsta musikinstrumentet i människans historia. Idag finns allt från väldigt enkla flöjter till flöjter som har väldigt komplexa system med hål och klaffar. De allra enklaste flöjterna är enbart rör som man blåser i och ändrar tonhöjden genom att täppa till hål på flöjtens sida med fingrarna. Flöjten tillhör kategorin träblåsinstrument även om inte alla flöjter är gjorda av trä. Till träblåsinstrumenten hör också saxofon och klarinett. Saxofonen är ett av de mest populära instrumenten inom jazzmusiken. I stora orkestrar har flöjten en given plats och finns det något vackrare än ett flöjtsolo? Se alla flöjtkurser i kategorin Blåsinstrument
Dragspel
Det allra första dragspelet konstruerades redan i början av 1800-talet. Sedan dess har dragspelet förgyllt allt från logdanser till Melodifestivalen. Idag förekommer dragspel oftast i svensk folkmusik eller i dansbandsmusik, men även i jazz och popmusik. Ljudet i ett dragspel frambringas av små genomslående metalltungor ungefär som i ett munspel. Luftflödet skapas med hjälp av bälgen. Diskanten spelas antingen med knappar eller med pianoklaviatur. Under en dragspelskurs får du oftast möjlighet att lära dig både att spela efter gehör och efter noter.
Cello
Letar du efter cello kurser? Här kan du hitta alla tillgängliga i Sverige. Både för nybörjare och de som spelat cello tidigare.
Orkester
En orkester är en instrumental ensemble som oftast är sammansatt efter olika stämmor. En orkester kan antingen spela självständigt eller med ledning av en dirigent eller kapellmästare. Utmaningen med att spela i en orkester är att alla medlemmar inte bara måste lära sig att spela musikstycket på egen hand, de måste också lära sig att spela tillsammans med de andra medlemmarna. Det tar tid för en orkester att bli helt samspelta. I större orkestrar finns en dirigent som leder orkestern men också stämledare som själva spelar instrument och leder sin egen stämma.